Barça

ANTONIO BLANCO

FUTBOLISTA DEL CADIS, CEDIT PEL REAL MADRID

“La clau del Barça no és un sol jugador, és l’equip”

“El Barça està en una dinàmica molt bona, però ens hem de reivindicar al nostre camp”

“És un pas que havia de fer per anar avançant per arribar el més amunt possible”

Entrenant-te en el primer equip del Madrid s’aprèn una barbaritat. Estàs competint contra els millors

Antonio Blanco (Montalbán de Còrdova, 2002) està experimentant en el Cadis què és estar fora del Real Madrid. I és que el mig centre, que va debutar fa dues temporades amb el primer equip blanc sota la direcció de Zinedine Zidane, i va continuar en dinàmica de primer equip la passada amb Carlo Ancelotti, és ara futbolista de l’equip groc, cedit fins a final de temporada, en què està mastegant sorra en aquest començament de campionat amb quatre derrotes. Avui, des de la medul·lar del conjunt dirigit per Sergio González, intentarà fer la guitza al Barça i que el Cadis es destapi.

Com prova la vida després del Real Madrid?
És un pas que havia de fer a la meva carrera. Haig de continuar fent passos, anar avançant per arribar el més amunt possible.
Li va costar prendre la decisió de marxar?
No, perquè tenia clar que havia de sortir a la recerca de minuts, a jugar partits i a agafar experiència. I ara em toca fer-ho el millor possible. Quan em van dir de venir al Cadis no ho vaig dubtar, crec que és un club on puc créixer, puc aprendre molt, i penso que serà un any bo per a mi i també per al club.
Va parlar amb Carlo Ancelotti abans de prendre la determinació?
No. No vaig tenir cap conversa per decidir-ho. Jo sabia des del primer moment que en aquest mercat d’estiu hauria de sortir perquè havia d’agafar minuts i sobretot experiència, i si tot surt bé i Déu vol, poder tornar algun dia al Real Madrid.
S’ha entrenat sota les ordres d’Ancelotti i també de Zinedine Zidane. Què me’n pot dir?
Vaig debutar amb Zidane, que em va donar molta confiança, sobretot des que vaig jugar el primer partit. Em va donar l’oportunitat de continuar jugant, i va ser una gran experiència perquè crec que la vaig aprofitar, vaig estar bastant bé. L’any següent va venir Ancelotti, i amb ell, també molt bé. Parlava molt bé de mi, encara que vaig tenir menys oportunitats de les que m’hauria agradat, i per això vaig prendre la decisió de marxar a buscar minuts i experiència.
No és fàcil entrar al mig del camp del Real Madrid.
Al final estem parlant d’un mig del camp que és històric, perquè Casemiro, Kroos i Modric són els tres millors mig centres i era molt complicat tenir gaires minuts allà. Però la veritat és que amb ells, molt bé, vaig aprendre molt durant tot aquest temps que he estat amb ells, i els estic molt agraït.
Entrenar-se cada dia amb aquest tipus de futbolistes l’obliga a créixer de ben segur.
Sí. Aprens molt. Estàs competint contra els millors i l’exigència és màxima. Per a mi va ser un plaer perquè el que s’aprèn entrenant amb ells és una barbaritat. Estic orgullós d’haver-ho pogut disfrutar, i tant de bo pugui continuar disfrutant d’ells.
Impacta el cas de Luka Modric, que té ja 37 anys.
És un referent mundial. Cada vegada que surt d’un estadi marxa aplaudit. Són jugadors que, per estar al màxim nivell, ells s’exigeixen cada dia al màxim, es cuiden molt i setmana a setmana demostren que continuen sent els millors i podran estar el temps que ells vulguin jugant a futbol.
Avui s’enfronta a un altre futbolista veterà, que també és una llegenda i juga en la seva posició: Sergio Busquets.
És un gran futbolista i tots sabem la carrera que porta. És un mig centre molt bo, que domina totes les facetes durant un partit, i sabem que ens ho posarà molt difícil.
I també hi ha Lewandowski, que està fent gols a dojo. Com se’l pot aturar?
No és només Lewandowski. Crec que és tot l’equip. Surti qui surti ho posarà difícil perquè són molt bons. És veritat que Lewandowski està en una ratxa molt bona, marcant molts gols, però per a mi la clau d’aquest equip és precisament l’equip.
El Barça ha començat fort.
Està en una dinàmica molt bona, estan fent molt bons partits, marcant gols, i estan disfrutant. Però nosaltres hem de fer el nostre partit, ens hem de reivindicar al nostre camp i fer un pas endavant per redreçar el rumb.
Com se senten de cara al partit?
Tenim molta motivació. Sabem que serà un partit molt i molt complicat. Sabem que el Barça ve en un molt bon moment, però nosaltres ho hem d’afrontar amb tranquil·litat, fer el nostre paper i el nostre partit, i arran d’aquí agafar confiança i anar cap endavant.
L’inici que estan tenint és complicat.
Sí. Portem quatre derrotes i cap gol i hem d’exigir-nos molt més, fer-ho també per l’afició. Jo fa unes setmanes que soc aquí i estic veient que aquesta afició és molt bona, que viu molt el futbol, i també els ho devem a ells. Ens hem de deixar l’ànima per puntuar, i a partir d’aquí anar cap endavant, agafar confiança i a mantenir-se, que és el primer objectiu.
En l’aspecte individual, vostè està acostumat a estar sempre en equips guanyadors. Li està costant aquesta situació?
A ningú li agrada perdre, però jo ja sabia que seria difícil perquè vens a un club que no està acostumat a estar sempre guanyant, però és un club que sap patir, i crec que això també em va bé a mi per millorar, per aprendre i agafar experiència. Hem començat malament, però penso que girarem la truita i que segur que tirarem endavant.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)