Barça

Xavi: “Per prestigi i professionalitat hem de sortir a per totes”

El tècnic del FC Barcelona, Xavi Hernández, ha parlat amb els periodistes desplaçats fins a la República Txeca en la prèvia del partit de lliga de campions de demà contra el Viktoria Plzen. Aquestes són les seves sensacions:

Afrontar partit
“No tenim res en joc en quant a classificació, però és un partit important per a nosaltres perquè volem acabar bé aquesta competició que ens ha sigut fatídica i acabar amb bones sensacions, fer un bon joc i entrar en una dinàmica positiva a Europa, començant per demà. És una oportunitat pels jugadors que tenen menys minuts i pels jugadors joves que poden entrar per demostrar”.
Influència mundial
“Sempre hi ha risc de lesió, però també et pots lesionar en un entrenament. Els hi vaig dir als jugadors que no han de pensar en res d’això perquè al final, també es poden lesionar en una prèvia del mundial. Per experiència de molts anys a l’elit del futbol, quan jugues cada partit és quan millor competeixes. Els hi vaig dir que si estan al 100% aquí, ho estaran també a les seves seleccions. La clau és no pensar en això, cuidar-se i estar al 100% a cada partit”.
Qüestió de temps
“Jo per desgràcia i per sort, he viscut la pitjor època de la història del club, que va ser del 2000 al 2003, i la millor, que va ser des de l’època de Rijkaard fins que em vaig retirar. Les he vist de tots colors, però crec que hem d’insistir, de creure, no de dubtar, tot i que és evident que estem en una situació que no esperàvem. Ja em va passar com a jugador, que hi vam creure, vam marcar una bona línia, vam insistir i amb treball anem pel bon camí, és qüestió de temps. Els títols es guanyaran al 2023. Estem ben classificats ala lliga, hem intentat competir a Champions en un grup molt difícil i no ens ha donat, però tinc la sensació que l’any passat no ens donava a nivell futbolístic, però aquest any, si veus a l’equip a Munic, doncs és per guanyar el partit i és un pas, encara que sigui petit. Potser els passos són més petits del què esperàvem, però sóc molt positiu amb el que veig. Cal ser pacient i seguir creient en el que estem fent”.
Pressió de l’entorn
“Des de dins intentem estar més tranquils. El Barça és una muntanya russa d’emocions. Vam empatar el dia del Rayo i ja es destruïa tot, després vam guanyar al Reale Arena 1 a 4 i tot era fantàstic i una meravella. Tampoc és això. Cada partit és una història, un món, hem d’entrar en una dinàmica molt positiva. Després de seleccions hi hem entrat a la lliga. Hem fet un gran partit contra el Vila-real, contra l’Athletic, a València també... Som protagonistes en el joc i hi ha una identitat molt clara del que som i no hem de perdre això independentment del resultat, costi el temps que costi”.
Motivació
“Jo estic motivat sent l’entrenador del Barça tot i que sigui un amistós. Els jugadors han d’estar motivats d’estar al Barça perquè són uns privilegiats perquè és el millor club del món. Han de tenir una motivació brutal demà per demostrar els que juguen menys minuts, que l’entrenador està equivocat i els joves demostrar que tenen lloc a l’equip. Això cada dia és un examen i això és el que intento transmetre’ls. Han de disfrutar de la seva feina i demà és un dia per disfrutar i de demostrar coses”.
Importància de demà
“Guanyar, jugar bé, bones sensacions, seguir amb la bona dinàmica dels últims partits... Per prestigi i professionalitat demà hem de sortir a per totes i aconseguir un bon resultat fent un bon joc. Acabar bé aquesta competició seria ideal”.
Lewandowski
“Es va queixar una mica que té molèsties a l’esquena, porta arrossegant-les uns dies, i hem preferit que es quedés a Barcelona i que descansi, així ja estarà bé pel proper partit”. “Saber competir en moments justos, saber dominar quan vas per davant del marcador... Lewandowski té raó, però no té res a veure amb la idea de joc. Ell es refereix a saber competir en moments puntuals. Ens falta aquesta maduresa, sensació de fer pinya com a equip perquè tenim molts jugadors joves, només portem uns 16 partits junts, ens ha tocat el pitjor grup de Champions en anys, hem tingut moltes lesions.. que no són excuses, però també han afectat. Però també és perquè nosaltres no hem sabut controlar aquestes situacions en el moment de més estrés de la competició”.
Iñaki Peña i Pablo Torre
“La idea és que juguin els dos. Farem canvis perquè hi ha fatiga i hi ha molta càrrega física, molèsties. Els jugadors que han tingut menys minuts tindran participació”.
Mercat d’hivern
“És aviat encara perquè tenim el partit de demà i dos partits de lliga i tenim un mes i mig per planificar bé el mercat d’hivern. Seurem amb l’àrea esportiva i amb el president per veure què podem tocar, què podem fitxar, què podem reforçar i no descartem res”.
Xavi de jugador
“Afrontaria el partit al 200% com els afrontava sempre. Jo ho veia tot com una oportunitat de jugar al futbol, com els futbolistes que tenim. Avui estan mirant el camp com està i això a mi em motiva com a entrenador. Molts d’ells jugarien amb el parc amb els amics i estan aquí jugant la Champions”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)