Barça

Ansu abraça el seu somni

Després de perdre’s l’Eurocopa i els Jocs de Tòquio, Ansu Fati es reconcilia amb el futbol i sí que serà a Qatar

Tot i haver marcat un únic gol des de l’última aturada per seleccions, Luis Enrique li dona un vot de confiança

Ansu Fati puja a l’avió. El 10 del Barça serà a Qatar. Anssumane abraça de ple el seu somni. Ara sí. Jugarà un mundial. Les lesions el van deixar fora de l’última Eurocopa i també fora dels Jocs Olímpics de Tòquio. Misèries del passat. El genoll li va costar una plata olímpica. Però ara totes aquelles frustracions estan guardades en un bagul. El present és la copa del món i l’alegria d’Ansu és immensa. “És un orgull enorme representar la selecció al mundial. És més que un somni. Som-hi!”, expressava ahir en el seu compte d’Instagram. La reacció més sincera després de comprovar que el seu nom apareixia en la llista de 26 seleccionats donada per Luis Enrique a dos quarts d’una del migdia. El seu nom va ser l’últim a sortir de la boca del seleccionador i segurament el més esperat.

Ansu és l’única petita gran sorpresa d’una llista molt similar a la del mes de setembre, amb algunes excepcions. En aquella anterior convocatòria per a la Nations League, Ansu Fati va ser un dels grans oblidats. La seva absència per als decisius partits contra Suïssa i Portugal va generar moltíssim debat i tant Luis Enrique com Xavi van intentar apagar el foc, cadascun a la seva manera, cadascun amb el seu estil. Aleshores Luis Enrique va intentar ser clar en el seu discurs. “Ansu tornarà quan tingui el nivell per estar a la selecció. El vam citar en l’anterior convocatòria perquè tingués dinàmica de selecció. No va jugar, ara sí que ho ha fet amb el seu club, però en els partits oficials només ha estat titular en un. Això em diu alguna cosa. Té una relació especial amb el gol, però ara no el veig per entrar a la llista. Tenim moltes expectatives dipositades en ell i tant de bo recuperi el nivell”, explicava l’asturià en l’anterior aturada de la lliga. A Luis Enrique no li faltava raó. Ansu només havia estat titular amb el Barça en el debut de la Champions al Camp Nou contra el Viktoria Pilsen i no ho havia estat en cap d’aquells sis primers partits de lliga. Els números avalaven aquella no convocatòria.

Aquella absència va fer aparèixer fantasmes en els pensaments d’Ansu Fati. Divuit blaugrana havien anat amb les seves seleccions i ell s’havia quedat treballant a la ciutat esportiva. Tenia 12 partits per convèncer Luis Enrique i la veritat és que la seva presència en la llista definitiva ha acabat sent una sorpresa perquè Ansu, des d’aleshores, només ha estat titular en quatre d’aquests dotze partits: contra el Mallorca, el Vila-real, el València i el Viktoria Pilsen al Doosan Arena, en un partit intranscendent, amb el Barça eliminat ja de la Champions. Xavi el va deixar fora de l’onze en el doble compromís contra l’Inter i en el clàssic al Bernabéu. Ansu ha marcat només tres gols aquesta temporada i en el tram concret d’aquests últims dotze partits només n’ha marcat un (Vila-real). No són arguments estadístics que afavorissin la seva presència a Qatar, però Luis Enrique s’ha guiat per les seves sensacions. Igual que al setembre va creure que a Ansu li convenia no anar seleccionat i quedar-se a Barcelona a treballar en el seu pla específic de treball, ara sí que ha cregut oportú citar-lo. “Vaig pensar en la llista fins a última hora. Teníem algun dubte i en vam parlar amb l’staff. Ansu era un dels dubtes, sí”, explicava ahir Luis Enrique. “Nosaltres vam apostar per ell abans que altres. El nivell d’Ansu és inqüestionable. Ha viscut un procés difícil i he tingut dubtes fins al darrer segon.” “La il·lusió que tinc és recuperar el millor Ansu. Està a prop? Sí? No? Això ja ho veurem. En el club ha jugat més, però no és un fix. Crec que pot ser un estímul gran per a ell tornar a un lloc com aquest, però hi ha dubtes a resoldre. Ho veurem durant el mundial.”

El combinat estatal debutarà en la copa del món el dia 23 contra Costa Rica. El dia 27 espera el rival més difícil del grup, Alemanya, i tancarà la primera fase contra el Japó, el dia 1 de desembre. Ansu no ha jugat cap partit amb la selecció des del 13 de juny del 2020. Va ser contra Ucraïna, a Kíev.

ELS ARGUMENTS DE LUIS ENRIQUE

La il·lusió que tinc és recuperar el millor Ansu. Està a prop? Sí? No? Són dubtes a resoldre. Això ho veurem durant el mundial

MÉS DE DOS ANYS

Amb Ansu he dubtat fins a última hora. Crec que el mundial pot ser un estímul per a ell. El seu nivell és inqüestionable
PORTERS
Unai Simón (Athletic)
Robert Sánchez (Brighton)
David Raya (Brentford)
DEFENSES
Jordi Alba (Barça)
Eric Garcia (Barça)
Dani Carvajal (Madrid)
César Azpilicueta (Chelsea)
Hugo Guillamón (València)
José Gayà (València)
Pau Torres (Vila-real)
Aymeric Laporte (City)
MIGCAMPISTES
Sergio Busquets (Barça)
Pedri (Barça)
Gavi (Barça)
Koke Resurrección (Atlético)
Rodri (City)
Carlos Soler (PSG)
Marcos Llorente (Atlético)
DAVANTERS
Ansu Fati (Barça)
Ferran Torres (Barça)
Pablo Sarabia (PSG)
Dani Olmo (Leipzig)
Nico Williams (Athletic)
Yeremi Pino (Vila-real)
Marco Asensio (Madrid)
Álvaro Morata (Atlético)
13
de juny del 2020.
Aquell Ucraïna-Espanya, a Kíev, és l’últim partit d’Ansu amb la selecció. Ha plogut.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)