Barça

El repte de Xavi

Barça. El tècnic, que fa poc més d’un any que està al capdavant de la nau culer, prepara l’equip de cara a aquest segon tram del curs, en què desitja amb ànsia guanyar títols

Per a Xavi Hernández és una obsessió: vol aixecar títols com a tècnic del Barça. Com a futbolista, se’n va fer un fart, ja que en va guanyar fins a 25 (vuit lligues, quatre Champions League, tres copes, dos mundials de clubs, dues supercopes d’Europa i sis supercopes d’Espanya), però a la banqueta, que ocupa des de fa tretze mesos, està a zero. “Esperem aixecar-ne almenys un aquesta temporada”, va dir ahir en una entrevista a la Revista Barça. “Crec que som a prop d’aconseguir-ho”, va manifestar.

El de Terrassa, doncs, prepara l’equip que torna a la competició, després d’un mes i mig aturat pel mundial, amb el derbi contra l’Espanyol el 31 de desembre (14 h) al Camp Nou en la lliga, en què és lider un punt per sobre del Real Madrid. Serà l’inici del frenesí, amb partits pràcticament cada tres dies i amb la supercopa, la primera oportunitat de sumar un trofeu, en l’horitzó. I és que el conjunt blaugrana, en el torneig que es disputa a l’Aràbia Saudita, jugarà el 12 de gener en les semifinals contra el Betis, amb el Real Madrid o amb el València esperant en la final. “Soc conscient que aquest any s’han de guanyar títols. El club ha fet un esforç extraordinari i crec que hi ha equip. Tenim un planter fort, amb una bona generació de jugadors joves, bons fitxatges i la incorporació de Lewandowski. Tota la pressió és per a mi, també per als jugadors, però sobretot per a mi. I ho accepto. M’agraden els reptes i cal ser valent”, va indicar Xavi, que, després del fracàs en la Champions League, centra el seu interès en la lliga. “Hem de ser autocrítics, no hem estat al nivell que exigeix la Champions”, va reconèixer. “En la lliga, en canvi, sí que hem estat a l’altura. Hem perdut un sol partit i ja hem anat al Bernabéu, crec que hem competit molt bé. Tinc molta esperança de guanyar-la. Ens donaria molta estabilitat, com a club i com a projecte esportiu”, va explicar.

Després de poc més d’un any com a entrenador en el conjunt culer, Xavi ja ha viscut situacions importants, com l’esmentada eliminació en competició europea aquest curs i la desfeta en l’Europa League a mans de l’Eintracht de Frankfurt el curs passat, en què també va orientar l’equip cap al segon lloc en la lliga, cosa que semblava difícil d’imaginar quan en va agafar les regnes. “Aquesta banqueta és una muntanya russa d’emocions. Un dia ets el millor i el més maco i l’endemà volen matar-te”, va assenyalar. “Hi ha molta crítica al voltant. Has de ser fort mentalment, però moltes vegades és intens i desagradable”, hi va afegir. “El Barça és una trituradora, sé on soc i treballaré perquè tot funcioni. Si no ho aconsegueixo, me n’aniré a casa”, va completar Xavi, que té un repte: ser campió també com a entrenador del Barça.

Tinc molta esperança de guanyar la lliga. Ens donaria molta estabilitat, com a club i com a projecte esportiu
Sé on soc i treballaré perquè tot funcioni. Si no ho aconsegueixo, me n’aniré a casa
Xavi Hernández
TÈCNIC DEL BARÇA
Soc conscient que aquest any s’han de guanyar títols. Esperem aixecar-ne almenys un. Crec que som a prop d’aconseguir-ho
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)