Barça

Xavi: “L’empat ha estat culpa nostra”

L’entrenador del Barça va valorar l’empat del seu equip en el derbi català que no li fa perdre el lideratge però si l’avantatge de dos punts que tenia respecte al Madrid. Xavi Hernández es va referir a aspectes del joc però també a l’actuació arbitral de Mateu Lahoz, que va condicionar tots dos equips amb les múltiples targetes grogues i les dues expulsions de Jordi Alba i Vini Souza:

Baixada de ritme

“Hem baixat el ritme i l’empat és culpa nostre. Podem parlar de l’àrbitre però quan fas una mitja hora tant bona i no fas el segon gol, doncs ho pagues. L’Espanyol firmava arribar amb un marcador ajustat al final. És la mateixa pel·lícula de sempre, la primera part ha estat poc brillant però perdem dos punts.” va dir Xavi Hernández.

Mateu Lahoz

El tècnic blaugrana va ser preguntat en diverses ocasions per l’actuació arbitral i fins a quin punt aquesta havia condicionat l’enfrontament: “Mateu és un àrbitre que domina i controla els partits però avui no ho ha fet. Ha repartit targetes sense sentit, ha de ser jutge i tenir les pulsacions baixes. Normalment ho fa però se li ha descontrolat”,  explicava Xavi, que afegia: “ Dona la sensació que domina i té el control, parla amb tothom, però avui no. Insisteixo que l’empat és culpa nostra. La primera mitja hora és bona amb ocasions clares. Hem baixat el ritme que requeria el partit i ho dic així perquè així ho sento”.

Què ha faltat?

“Hem generat ocasions però a partir del minut 30 hem baixat el ritme, la velocitat de pilota i no hem generat prou. L’Espanyol s’ha defensat, el penal és una acció desgraciada i abans havia tingut una ocasió de Nico a la primera part. Hem fet mèrits per marxar al descans amb 2-0 però tot i parlar de pujar el ritme no ho hem fet”.

Reincidència en el pecat

“Els jugadors em segueixen i si no ho sentís marxaria a casa. Estem enfadats com tots els barcelonistes ja que hem dominat i generat prou per guanyar. El futbol té aquestes coses, que jugant millor que el contrari no guanyes. Hi ha moltes variables que en molts casos no les pots controlar, intentem estar al detall per sumar els tres punts però ens acabem emprenyant tots”, ha comentat Xavi Hernández, que afegia: “L’Espanyol juga molt directe, era un dia per mirar de fer canvis d’orientació. L’esport és així, de vegades estàs inspirat o no. Quan no ho estàs has de treballar fort i mantenir la porteria a zero”.

Pilota aturada

“Hem generat molt perill a pilota aturada i hem fet gol per aquesta via. Ho hem entrenat però per casualitats no guanyem el partit i ens han empatat amb un penal. Estem contrariats però això no s’atura i ja pensem en l’Intercity”, va analitzar l’entrenador del Barça.

Ansu Fati

Finalment, Xavi va valorar l’actuació individual d’Ansu Fati, que va ser titular però va acabar substituït en el minut 62 per Ferran: “El veig bé i per això ha jugat. Ha entrenat molt bé i ha fet un canvi molt bo pel que fa a la intensitat i el treball defensiu. Li ha faltat efectivitat com a tot l’equip. Li veig un creixement important per a ell i per ajudar a l’equip”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)