Barça

XEMI FERNÁNDEZ

DAVANTER DE L’INTERCITY

“No hi tenim res a perdre i jugarem més alliberats”

“Hem de ser sòlids, no podem concedir res i hem d’aprofitar les nostres oportunitats a dalt”

“M’imagino passant l’eliminatòria i celebrant-ho amb tots els companys, els amics i la família que venen a veure’m”

Estaria encantat de fer un gol al Barça, aquest és el meu objectiu. Seria un moment d’autèntica bogeria.

Fa només uns mesos que vesteix la samarreta de l’Intercity, després d’arribar aquest estiu procedent de l’UCAM Murcia, però ja s’ha convertit en un dels líders de l’equip. Josep Miquel Xemi Fernández (Barcelona, 02/02/1995) va jugar al Barça Atlètic les temporades 2015/16 i 2016/17, època de la qual conserva molt bon record i en què va aconseguir l’ascens a segona divisió com a colofó. Una gesta més especial pel fet d’haver-la viscut a casa.

Quin és el clima que es respira al vestidor durant els dies previs a la visita del Barça?
Hi ha molt bon ambient i tenim moltes ganes que arribi ja el partit per poder-lo jugar, a més, en un escenari que serà ple.
Entenen aquest canvi de seu o haguessin preferit jugar a casa?
Tindríem més possibilitats jugant al nostre estadi perquè és on estem acostumats a fer-ho i perquè és un camp més petit de l’habitual i al Barça li costaria més, però a la vegada entenem que és un partit en què el club pot fer caixa. Per altra banda, qualsevol jugador es motiva davant 30.000 persones i també és una manera d’enganxar la ciutat d’Alacant, que tota la vida ha estat de l’Hércules.
Esperaven aquesta resposta de l’afició?
Esperàvem que es venguessin moltes entrades, però la veritat és que han volat. En només un dia se’n van vendre 12.000 i això demostra que a Alacant es respira molt de futbol. La gent en té moltes ganes i es nota.
Imposa tanta eufòria?
Tenim una cosa positiva que és que no hi tenim res a perdre i jugarem més alliberats que ells, perquè el més normal és que passi el Barça, però volem fer-los un partit complicat i intentar emportar-nos l’eliminatòria.
Volien un equip dels grans o preferien un rival, ‘a priori’, més assequible?
Volíem que ens toqués un equip gran perquè fa molta il·lusió jugar contra jugadors de tant de nivell, és el que un sempre vol. Estem encantats des del primer moment.
La primera vegada que van jugar la copa va tocar l’Athletic i ara, el Barça. Sort o atzar?
Les dues vegades que hem competit a la copa ho hem fet bé i aquest any hem guanyat el Mirandés. És una competició que ens ha anat bé i en el sorteig vam tenir sort perquè la repercussió d’un partit així és molt gran.
S’imaginava algun dia enfrontar-se al seu exequip en un partit a cara o creu?
Quan jugues a futbol sempre creus que avançaràs, que compliràs l’objectiu de millorar i a mi no em sorprèn del tot que ens enfrontem a un equip d’aquest nivell. M’ho prenc amb moltíssima il·lusió perquè és un desig que he tingut durant molt de temps i espero que continuï passant en el futur.
Ja tenen les claus per aturar el Barça?
És un equip que tots coneixem i, en el meu cas, veig els partits del Barça cada setmana. Hem estat treballant sabent que hem de ser sòlids, que no podem concedir res i hem d’aprofitar al màxim les nostres oportunitats a dalt per convertir-les en gol. Aquests tipus de jugadors, a la mínima oportunitat que tenen, et fan molt de mal.
El Barça tampoc hauria de concedir-li gaire, a vostè, com a màxim golejador de l’equip.
Vejam si em pot arribar alguna oportunitat i fer un gol, n’estaria encantat. De fet, aquest és l’objectiu. No he pensat en cap celebració especial, però seria un moment d’autèntica bogeria i acabaria fent el que em sortís en aquell instant.
Quines pautes els ha donat l’entrenador?
Siviero és molt tranquil, i això que ell era un central dels durs, però com a entrenador és molt calmat. En un partit així, aquest punt de calma que ens aporta és molt positiu perquè l’excitació és alta i d’aquesta manera podem intentar fer les coses bé, tenir el cap prou fred per pensar què s’ha de fer a cada moment del partit.
Són vuit jugadors amb passat blaugrana. Han ajudat l’entrenador a traçar l’estratègia?
És curiós que siguem tants, tot i que pocs hem coincidit entre nosaltres en la mateixa època al Barça. Tots hem begut del joc i la manera de fer amb què es treballa allà i aquesta darrera setmana justament hem estat compartint experiències. Quan hem vist vídeos, els hem comentat entre tots i intentem ajudar l’entrenador al màxim perquè al final saber de quina forma juguen també et pot donar un petit avantatge. Només esperem que ells tinguin el pitjor dia possible i nosaltres, el millor i puguem passar.
Imaginem que ja és dimecres a la mitjanit. Es veu celebrant una victòria contra el Barça?
Soc molt optimista i sí que m’ho imagino, perquè, si no ho fas, aleshores sí que és molt complicat que les coses que vols succeeixin. Primer t’ho has de creure, al final sempre ets a temps que no passi. La il·lusió que tenim aquesta setmana és molt important que la visquem i també els moments de nervis i de tensió abans del partit. Hem de somiar que tot anirà bé. Tant de bo passi i m’ho imagino celebrant-ho amb tots els companys i també amb la meva família i els amics que vindran a veure’m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)