Barça

Aitana i Pedri reben el premi Barça Jugadors

Aquest migdia s’ha entregat el 13è Premi Barça Jugadors que organitza l’Agrupació de Jugadors del club blaugrana des de l’any 2010, reconeixent els jugadors amb més joc net de la temporada. Aquest any, Aitana Bonmatí i Pedri n’han estat els guanyadors i tots dos han recollit el premi en un acte celebrat a l’Auditori 1899. El president de l’Agrupació, Juan Manuel Asensi, ha elogiat els dos guanyadors. “Per ser jugador del Barça és important la unió, el sacrifici i el treball. Vull agrair-vos l’esforç que feu per mantenir el nom del club en el lloc més alt i per tot el món. Espero que els valors que us han portat fins aquí continuïn. Us donem aquest premi perquè sou un exemple per a tothom”, ha sentenciat. També ho ha fet Eduard Romeu, vicepresident econòmic del club. “Tots dos compleixen amb els valors d’aquest premi. Sou el mirall de molts nois i noies que en vosaltres veuen uns referents”.

La migcampista de Ribes, que ja va rebre’l l’any passat, s’ha imposat a Alexia Putellas i Mapi León. “Gràcies a l’Agrupació. Sempre dic que l’esport va més enllà de jugar o entrenar. Intento ser un exemple dins i fora del camp i ajudar a fer que la societat millori. És molt especial rebre aquest premi”, ha dit. El jurat ha valorat el seu lideratge i ha destacat el seu gest després de perdre la final de la Champions a Torí. Aitana va ensenyar la medalla de plata a la càmera, una imatge que va fer la volta al món. “El gest a Torí? Vaig ensenyar la medalla perquè pots guanyar o perdre, però et quedes amb el camí. Va ser un any molt especial per tot el que vam viure fins a la final de la Champions. Arribar a jugar-la mai és fàcil i en portem gairebé tres de seguides. S’ha de valorar. El que vam aconseguir a nivell de repercussió social, omplir el Camp Nou, desplaçar tanta gent a Torí, etc. Vam guanyar més que perdre. La medalla mostrava que havíem perdut la final, però havíem guanyat”, ha explicat.

La migcampista també ha parlat del canvi que s’ha produït en la societat i com el Barça n’ha contribuït. “No esperava arribar fins aquí. Quan vaig començar a jugar a futbol era molt diferent tot. Vaig jugar amb nens, eren anys en què la societat no acceptava que una nena jugués amb nens i pogués ser igual o millor que ells. Estem formant part del canvi. Ser referent és genial, mai ho hauria pensat i m’agrada formar part d’aquest canvi i contribuir a crear un món més just igualitari”. Finalment, ha reconegut que l’equip té ganes d’afrontar el que ve, com ara l’eliminatòria de quarts de final de la Champions contra la Roma. “Jugar al Camp Nou és especial. El club continua apostant. La gent ha respost i s’ha creat una sintonia maca. Espero que continuï la dinàmica dels altres partit i puguem guanyar”.

Per la seva part, Pedri ha guanyat per davant de Ter Stegen i Araujo. El jurat ha valorat la seva humilitat i modèstia, presents malgrat tenir l’admiració de tota l’afició del Barça. “És un orgull rebre aquest premi. Els futbolistes podem conscienciar els joves de la humilitat que s’ha de tenir. És important i hem de tocar de peus a terra”, ha explicat. Sobre la lesió, ha reconegut que és un moment difícil. “És un pal dur perquè em sentia molt bé, però ja estic centrat a recuperar-me i intentar estar aviat amb l’equip. Vull gaudir del que més m’agrada, que és estar dins del camp”. Finalment, s’ha mostrat optimista davant el duel de dijous contra el Manchester United. “Ho passo pitjor des de fora, però tinc confiança plena en l’equip. Tenim ganes d’aquest partit, juguem en un camp que és història del futbol i il·lusiona. Tant de bo puguem tornar amb la victòria cap a casa”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)