Barça

Enríquez Negreira: “El Barça volia que fos tot neutral”

Declaració de l’exvicepresident del CTA a Hisenda que recull ‘El País’

José María Enríquez Negreira va assegurar que el Barça volia “que tot fos neutral” mitjançant els pagaments que el club li feia, segons la declaració que va fer a l’Agència Tributària el 2021 i que publica el diari El País. Enríquez Negreira negava haver utilitzar els diners per pagar a àrbitres.

La declaració de l’exvicepresident del comitè tècnic d’àrbitres és de l’octubre del 2021, tres anys després que el Barça tallés els pagaments. Enríquez Negreira deia que tractava directament “amb els presidents”.

“El FC Barcelona considerava que es perjudicava l’equip i s’afavoria a altres. Aquesta és una hipòtesi personal, ningú m’ho ha dit directament”, explicava l’exvicepresident a Hisenda.Deia que els seus serveis consistien a “anar a veure els partits, personalment o a través de companys exàrbitres, i estar informat de per què s’havien pres decisions”. “La meva obligació era donar l’opinió sobre els partits quant a arbitratge i jugadors. Assessorament tècnic. El Barça volia assegurar-se que no es prenien decisions en contra del club, que tot fos neutral”, recull El País. En la declaració, cita directament Sandro Rosell i Josep Maria Baromeu, investigats pel jutjat. “Els veia com a màxim sis vegades l’any”.

La informació de El País explica també que Enríquez Negreira havia contestat abans per escrit a Hisenda sobre l’empresa Dasnil, que facturava al Barça. En aquesta resposta, l’exvicepresident del CTA hauria revelat algunes de les seves funcions: que el comitè de competició no estigués format íntegrament per jutges madrilenys; que el Barça tingués un interlocutor amb la federació que cuidés les relacions internacionals: o mantenir informat el club dels possibles interessos o desavinences entre LaLiga i la federació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)