Barça

Hisenda no va veure proves que els pagaments a Negreira influïssin en resultats

L’Agència Tributària va advertir l’abril del 2022 a la fiscalia que no havia pogut acreditar que els pagaments del Barça a José María Enríquez Negreira haguessin influït en la designació de col·legiats o alterat els resultats dels partits. Segons l’informe que recull el sumari de la causa del cas Negreira, a què ha tingut accés l’agència EFE, Hisenda sosté que l’exdirigent arbitral va facturar al Barça més de 7,5 milions d’euros sense que es respongués “a una activitat econòmica acreditada “, si bé puntualitza que “no consta cap prova quant a que pogués influir en els resultats”.

Hisenda puntualitza que “aquesta manca d’acreditació i explicació” podria ser “un indici” que les factures podrien estar encobrint serveis il·lícits com ara comerciar amb informació reservada del comitè arbitral, influir en les designacions arbitrals o participar en l’alteració de resultats. Tot i això, subratlla que estes conductes “no han quedat acreditades en el procediment inspector”, com tampoc consta, segons l’Agència Tributària, pagaments a cap àrbitre.

Hisenda va arribar a aquestes conclusions, malgrat que, a la seva querella, la fiscalia sosté que, a través dels presidents Sandro Rosell i Josep Maria Bartomeu, el club blaugrana “va aconseguir i va mantenir” un “acord verbal estrictament confidencial” amb el llavors vicepresident del comitè tècnic d’àrbitres perquè “a canvi de diners” realitzés “actuacions tendents a afavorir el FC Barcelona en la presa de decisions dels àrbitres en els partits que disputés” i en els “resultats de les competicions”.

En el seu informe, l’Agència Tributària també acredita totes les sortides en efectiu entre els anys 2016 i 2019 des del compte corrent de DASNIL 95, una de les societats amb què José María Enríquez Negreira facturava el Barcelona. En aquest període, es van treure 557.871,52 euros en efectiu dels 1,6 milions d’euros que la DASNIL 95 va facturar entre els anys 2016 i 2018, el període investigat per la fiscalia.

Hisenda i la Policia Nacional asseguren així mateix a l’informe que aquestes retirades en efectiu podrien estar vinculades a pagaments a tercers.

El jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona va admetre a tràmit la denúncia de la fiscalia contra el FC Barcelona i José María Enríquez Negreira pels pagaments milionaris de l’entitat blaugrana a l’exvicepresident del comitè tècnic d’àrbitres el 15 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)