Barça

L’adeu del nen prodigi

Bojan Krkic penja les botes després de 16 anys de carrera professional, dels quals 12 han estat recorrent món

El de Linyola pretén continuar vinculat al futbol i està cursant estudis en gestió esportiva. També pensa ser entrenador

“La vida són etapes i sentia, des de feia temps, que el meu moment ja havia arribat.” Amb aquestes paraules l’exjugador del Barça Bojan Krkic va posar punt final a la seva carrera com a futbolista. El davanter va tornar a casa per dir adeu en un acte celebrat a l’Auditori 1899 del Camp Nou, envoltat de la seva família, d’amics, com Gerard Piqué, i de la cúpula directiva del FC Barcelona, encapçalada pel president Joan Laporta, per a qui Bojan va tenir un agraïment personal: “Sempre seràs una persona molt especial per a mi perquè vam començar junts aquest viatge, hem tingut una bona connexió i et dono les gràcies per deixar que m’acomiadi aquí”.

Krkic va debutar amb el primer equip del Barça, i alhora com a professional, en un període en què Laporta ocupava la presidència del club. Recorda aquell instant com una “sensació indescriptible”, experiència que li va ser possible gràcies a l’oferiment de Frank Rijkaard, l’entrenador que més el va marcar durant la seva carrera: “Perquè no només em va donar l’oportunitat sinó també la continuïtat, i sense ell res d’això hauria estat possible”, assegura. Ara el de Linyola tanca el seu periple esportiu coincidint amb la segona etapa de Laporta com a president, que deixa una porta oberta per al seu retorn al club: “Et dic fins aviat perquè seria un honor que poguessis ajudar el Barça en aquesta nova era, perquè també sigui esplendorosa.”

Al contrari del que podria semblar, la decisió de penjar les botes no va ser el moment més dur de la carrera de Bojan Krkic, sinó la seva marxa del FC Barcelona: “Va ser el moment més dolorós, perquè vaig tallar el cordó umbilical, i va ser molt estrany haver de formar part d’un altre club”, va explicar, i és que el davanter va arribar a l’entitat amb només 8 anys i el club culer, assegura, “es va convertir en una família amb qui he tingut moltes vivències i molt aprenentatge tant en l’aspecte personal com en el professional”. A partir d’aquí, el de Linyola va agafar les maletes i va emprendre un camí que el va portar a recórrer mig món: Roma, Milan, Ajax, Stoke City, Mainz 05, Alavés, Montreal Impact i Vissel Kobe.

En total, van ser 12 anys fora de casa, una xifra que ha deixat marca en Krkic perquè “aprens idiomes, coneixes gent d’altres cultures i també diferents visions del futbol”, i que l’han portat a sentir-se “realitzat” i a apostar per, explica, “gaudir de tot allò que no he pogut fer durant tots aquests anys”; de fet, assegura: “La il·lusió que tinc per fer altres coses ara mateix és més gran que la de jugar a futbol.” Krkic deixa la professió satisfet, sense que hagi deixat res al tinter: “No hi ha cap somni que no hagi complert, ja que he vestit la samarreta blaugrana, he fet gols i he jugat amb grans jugadors.” Molts d’ells, com ara Xavi, Iniesta, Henry o Ibrahimovic van enviar-li missatges d’estima en un vídeo sorpresa.

Bojan tanca la seva carrera havent fet 41 gols, però ahir va voler treure importància a aquest número i destacar un altre aspecte: “El que van significar en els partits que vaig jugar.” Això sí, mai oblidarà que la primera diana “va ser contra el Vila-real”. Tampoc caurà en l’oblit el gol que va marcar en l’enfrontament de tornada de les semifinals de la lliga de campions contra l’Inter de Milà de Mourinho la temporada 2009/10, però que no va pujar al marcador: “Si aquell gol hagués sigut vàlid potser la història que va venir després hauria estat diferent”, va dir en un to de lament.

Fos com fos, la seva història va quedar escrita de la manera que la coneixem, i avui mira cap a un futur que continuarà sent prop d’una pilota de futbol. Krkic va anunciar que s’està formant en gestió esportiva i assegura que està “preparat per començar una nova etapa amb il·lusió i ganes”. També va explicar que vol treure’s el carnet d’entrenador. Fins aleshores, el nen prodigi del planter del Barça estrenarà un documental sobre la seva vida.

Seria un honor que ajudessis el Barça en aquesta nova era, perquè també sigui esplendorosa
Joan Laporta
PRESIDENT DEL BARÇA
Si el gol contra l’Inter hagués sigut vàlid, potser la meva història hauria estat diferent
Bojan Krkic
EXJUGADOR DEL BARÇA
Si el gol contra l’Inter hagués sigut vàlid, potser la meva història hauria estat diferent
Bojan Krkic
EXJUGADOR DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)