Barça

Tebas: “Les explicacions de Laporta no han convençut”

El president de la lliga, Javier Tebas, ha comparegut en roda de premsa després de l’assemblea dels clubs. El líder de la patronal ha assegurat que les explicacions de Laporta sobre el cas Negreira no han convençut a la majoria dels clubs, si bé tot s’ha debatit des del respecte. Tebas ha deixat clar que la justícia s’encarregarà de resoldre-ho i ha explicat que el Madrid no ha intervingut. Finalment, el president de la lliga ha desitjat el retorn de Messi. Aquestes han estat les seves declaracions més destacades:

Les explicacions de Laporta

“Ha estat un resum del que ja vam veure en la roda de premsa. Laporta ha defensat que els pagaments no pretenien comprar àrbitres ni influir en els resultats. La majoria dels clubs que han intervingut han dit que això no era normal ni habitual i que, per tant, aquests pagaments no eren correctes i s’han d’investigar”.

“Ningú entén les explicacions. No ha aclarit res, és la realitat. Ha estat un debat. Això no era un espai perquè el Barça fes una defensa judicial, però ha quedat clar que no ha convençut en les explicacions i que cal continuar la investigació on correspongui: als jutjats, la UEFA, etc. No considerem que cap de les explicacions hagi quedat clara”.

“Jo crec que no ha donat explicacions suficients. No es pot entendre estar tants anys pagant al vicepresident del comitè tècnic d’àrbitres. No hi ha res de nou. El que sí que hem demanat és que el fill de Negreira també sigui investigat”.

“La intervenció ha estat educada i correcta. Ha fet un resum. Ni els clubs ni jo hem de fer autocrítica. No parlem d’un tema puntual, han estat 18 anys de pagaments i amb molts presidents implicats. La gent vol que les institucions investiguin els indicis de corrupció”.

La relació Laporta-Tebas

“Les acusacions que va fer Laporta? El to entre els dos ha baixat un nivell. Sobre les proves falses contra el Barça, jo no he aportat cap document fals. Són documents amb noms. Si s’acredita que són unes altres persones, aquest document perdrà força. Es parla de presumpció d’innocència. Jo no crec que el Barça comprés àrbitres, però aquests pagaments demostren que hi ha un indici que volien influir en alguna cosa. La conducta és greu i s’ha d’aclarir”.

“He parlat amb ell. Sempre intento mantenir una bona relació amb els clubs, que no implica tenir favoritismes o no. Això no passa amb cap club. Sempre hi ha hagut una comunicació amb el Barça, després que tinguis més o menys feeling amb els presidents és normal. Ell deia que trobava a faltar que no l’hagués trucat, però jo li he dit que era ell qui havia de fer-ho per donar explicacions. És el Barça qui ha comès la presumpta irregularitat”.

“S’ha d’agrair que hagi vingut. Potser ho hauria d’haver fet abans, però ell sabrà les circumstàncies que ho han impedit. Ha donat la cara davant la resta i això fa que els altres clubs estiguin menys enfadats. Convencerà o no, però ha donat la cara i és important”.

El Real Madrid

“No ha dit res, però no és important això. El futbol no gira al voltant del Madrid, sinó de la totalitat dels clubs. No m’he fixat en José Ángel Sánchez (representant del club blanc) ni en com ha reaccionat mentre parlava Laporta. No he de valorar l’actitud del Madrid”

“L’absència de Florentino? Si tenim tants conflictes hagués estat estrany que hagués vingut. No ve des de fa anys. El Madrid està ben representat per José Ángel Sánchez”.

El conflicte sobre “l’equip del règim”

“Em va recordar a quan tenia 20 anys i sortia de festa. Hi havia gent del Barça i del Madrid i acabaves a les cinc de la matinada discutint sobre això. És un debat que s’ha introduït i ha desviat l’atenció sobre temes essencials del futbol professional espanyol. Pensem en el futur, no en el passat”.

“La lliga no ha de dir res al respecte. Jo no hagués fet aquest vídeo, res més. No aporta, com tampoc aporta el que va dir Laporta en la roda de premsa sobre ser l’equip del règim. Són lliures de fer el que considerin, però no m’agrada”.

El fair-play financer i Messi

“No tocava parlar del fair-play avui. Messi? Avui en dia no es pot inscriure, però queda molt. Estem pendents d’un pla de viabilitat. El Barça té altres jugadors que encara no han estat inscrits amb el nou contracte, pot vendré futbolistes, etc. Hi haurà plantejaments, però si ara no té a Gavi, és difícil fitxar Messi. Com a president de la lliga, tant de bo el Barça faci els moviments necessaris per a tenir el control econòmic que permeti l’entrada de Messi. Tant de bo ho aconsegueixi. Soc fan de Messi, és el millor del món. El que està clar és que no canviarem normes de control econòmic perquè pugui entrar. El Barça pot fer moviments i esperem i desitjo que ho aconsegueixi. M’agradaria que jugués a la nostra competició i, pel que llegeixo, ell també ho vol. Avui el club no pot, però té possibilitats. És complicat, però té la capacitat per fer-ho”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)