Barça

Adeu a Josep Maria Fusté

Obituari. L’exjugador i llegenda del Barça, que va jugar com a blaugrana entre els anys 1962 i 1972, va morir ahir als 82 anys

Josep Maria Fusté (15 d’abril del 1941, Linyola), llegenda culer, va morir ahir a l’edat de 82 anys. Jugador del Barça entre el 1962 i el 1972, El noi de Linyola va disputar 406 partits i va marcar 117 gols, sent un gran migcampista ofensiu. El club va acomiadar-lo ahir amb un missatge a les xarxes socials: “El barcelonisme mai t’oblidarà. Descansa en pau.”

Fusté va arribar al club amb 12 anys i va anar superant categories fins que va ser cedit a l’Osasuna l’any 1960 per motius extraesportius, ja que va haver d’anar a fer el servei militar. La temporada del 1962/63 va tornar al Barça i de seguida es va convertir en un dels jugadors més importants de l’equip. Com a culer va guanyar tres copes d’Espanya, una copa de fires i una finalíssima de la copa de fires. Va ser vuit cops internacional amb la selecció espanyola i va disputar com a titular la final de la Copa d’Europa de les Nacions del 1964, guanyant 2-1. A més, a part del seu pas tan destacat pel seu nivell de joc, va ser un dels jugadors més carismàtics i més estimats dels anys 60. Va rebre un homenatge al Camp Nou l’any 1972. Posteriorment, va jugar a l’Hèrcules, on es va retirar dues temporades després.

Un cop acabada la seva carrera esportiva va seguir lligat al Bara; va ser el màxim responsable de l’Agrupació de Veterans del club durant 13 anys, el 1989 va ser precandidat a les eleccions per a la presidència del Barça i el 2010 va començar la seva funció com a assessor de la directiva. Diumenge, abans del Barça-Atlético (16.15 h) a l’Spotify Camp Nou hi haurà uns minuts de silenci en la seva memòria. Adeu a Josep Maria Fusté, adeu a El noi de Linyola.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)