El Wolfsburg, rival del Barça en la final de la Champions

El Barça ja coneix el seu rival en la gran final de la Champions que es disputarà a Eindhoven el pròxim 3 de juny. Serà el Wolfsburg, que aquesta tarda ha eliminat l’Arsenal en la tornada de les semifinals després d’un partit igualat i dramàtic que s’ha decidit en la pròrroga (2-3).

Tots dos equips arribaven al duel decisiu a l’Emirates Stadium, que ha comptat amb 60.063 espectadors, empatats. En l’anada disputada a Alemanya, el resultat havia estat de 2-2 després que les londinenques igualessin un 2-0. Avui, tot s’ha acabat decidint des dels onze metres. El VAR ha estat protagonista, revisant un possible penal a favor del Wolfsburg només arrencar, validant els dos gols locals i anul·lant-ne un altre. L’Arsenal s’ha avançat aviat gràcies a un gol obra de Blackstenius (11’). Abans del descans, Roord ha igualat l’electrònic (41’). Ja en el segon temps, i minuts després que anul·lessin un gol a l’Arsenal per fora de joc, Alexandra Popp ha fet el segon en rematar de cap un córner (59’). El Wolfsburg estava millor i ha perdonat l’1-3. Això ho ha aprofitat el conjunt londinenc per empatar a través de Beattie (75’). El duel s’ha encaminat cap a la pròrroga. Allà, hi ha hagut un intercanvi de cops: Frohms ha estat providencial per mantenir amb vida el Wolfsburg amb una gran aturada a remat de Hurtig (98’). Bremer també n’ha tingut una clara per les alemanyes amb un xut que ha sortit fregant el pal (112’) i McCabe, de l’Arsenal, ha topat amb el travesser (115’). Finalment, el guanyador ha estat el Wolfsburg, que ha recuperat una pilota prop de l’àrea contrària i Bremer ha fet a plaer el 2-3 definitiu (119’).

Serà la sisena final que disputi el Wolfsburg, que ha estat dues vegades campió d’Europa els anys 2013 i 2015, superant el Lió (1-0) i el Tyreso suec (4-3). A més, l’equip alemany s’ha quedat amb la mel als llavis en tres ocasions: el 2016, el 2018 i el 2020, i sempre amb l’Olympique de Lió com a bèstia negra.

Barça i Wolfsburg ja s’han trobat més d’una vegada a la Champions. En el curs 2013/2014, les alemanyes van superar clarament un Barça tendre i inexpert a Europa: 3-0 i 0-2. L’any 2020, el Wolfsburg va eliminar el conjunt blaugrana en la semifinal gràcies a un gol de Rolfö, actual jugadora culer. La temporada passada, en la mateixa eliminatòria, les de Giráldez van golejar les alemanyes al Camp Nou (5-1), però van perdre a domicili (2-0). Tot i això, es van classificar per a la final de Torí.