Barça

Mor l’exdirectiu del Barça Jaume Amat, un dels impulsors de la Masia

L’exdirectiu del FC Barcelona Jaume Amat ha mort als 86 anys. Amat va ser directiu entre el 1978 i el 1981, amb Josep Lluís Núñez com a president, i va ser un dels impulsors de la Masia.

Nascut a Barcelona el 12 de desembre de 1926, Jaume Amat Curto era enginyer de Camins, Canals i Ports. Va ser director general de Carreteres, a més d’ocupar altres càrrecs d’alt nivell a la Generalitat de Catalunya. I a més de directiu del Barça, també ho va ser de la federació catalana de futbol, sempre com a gran defensor del futbol català.

Jaume Amat va seguir la tradició familiar de vinculació al Barça. El seu pare, Jaume Amat Murta, va ser jugador i tresorer del club. I el seu germà Antoni, directiu en l’etapa d’Agustí Montal a la presidència. Quan ell va accedir a la junta directiva de Núñez, el 1978, va assumir responsabilitat en el futbol base. I va ser, el 1979, un dels impulsors de la Masia, que es va convertir en el gran referent del planter i un dels símbols d’identitat del club.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)