Barça

Dembélé espera l’onze

Després d’agafar minuts en els dos darrers duels, el francès podria ser titular en el derbi

En un Barça poc golejador, l’extrem pot ser una arma: ell i Pedri són els únics que han pogut marcar a l’RCDE Stadium

Ousmane Dembélé truca a la porta de la titularitat. L’extrem francès va reaparèixer contra el Betis el dissabte 29, jugant poc més d’un quart d’hora. Tres dies després, contra l’Osasuna, el Mosquit va acumular 38 minuts que poden ser el pas previ al retorn a l’onze de Xavi. No és cap secret que el tècnic és un enamorat del francès. Només d’arribar, ja va deixar clara la seva confiança plena en ell, assegurant que podia ser “el millor del món en la seva posició”. És el gran valedor de la continuïtat de Dembélé després d’uns mesos d’estira-i-arronsa i d’un futur incert fins ben entrat l’estiu. Defensor total del 7 del Barça, el de Terrassa el deu haver trobat a faltar aquests mesos que ha estat allunyat dels terrenys de joc. “És el futbolista més diferencial en l’un contra un. No tenim un altre jugador que millori el seu i n’hi ha pocs en el món al seu nivell. És clar que l’hem trobat a faltar. Podeu fer una enquesta als laterals de la lliga a veure si prefereixen marcar Dembélé o un altre extrem. Aquest un contra un genera por al contrari, fa que la línia defensiva estigui endarrerida i dubti. És molt diferencial”, va dir Xavi el dia del seu retorn a la convocatòria.

A l’RCDE Stadium, sí

Dembélé ha jugat tot just dos partits des que va rebre l’alta. La seva participació contra el Betis va ser testimonial. Amb el partit tancat i refredat, Dembélé va encomanar-se del to del joc, però contra l’Osasuna va sacsejar l’ecosistema ofensiu d’un Barça encallat. El francès va intervenir 24 vegades, va vorejar el gol i va participar en l’acció de la diana de Jordi Alba amb una bona passada filtrada per a Lewandowski. En aquest Barça instal·lat en l’1-0 en moltes ocasions, Dembélé pot ser una arma per reactivar el joc ofensiu a còpia de gols i assistències. De fet, ell és un dels dos jugadors de l’actual plantilla que han estat capaços de celebrar una diana a Cornellà-el Prat. Va ser la temporada 2018/2019, la de la darrera lliga blaugrana. El Barça, entrenat per Valverde, va golejar el conjunt blanc-i-blau per 0-4 amb un doblet de Messi de falta directa, una diana de Diego López en pròpia porteria i un golàs de Dembélé marca de la casa: retallada per canviar la pilota de cama i rosca al pal llarg. La clàssica del francès, això sí, començant des de l’esquerra. L’altre futbolista que sap què és marcar a l’RCDE Stadium és Pedri, que hi va fer el 0-1 el curs passat (2-2).

El dilema

Dembélé o Raphinha. Raphinha o Dembélé. Tots dos van ser compatibles durant gran part del curs, però Dembélé va assegurar-se un lloc en l’onze i el brasiler va anar perdent protagonisme. El pas a la fórmula dels quatre migcampistes que tant agrada a Xavi i que ha funcionat, va ser decisiva: el francès va ser l’escollit. El millor moment del 7 del Barça va coincidir amb la seva enèsima lesió, però ara vol tornar a ser un jugador important. Raphinha ha complert, sobretot si fem cas als números. Durant l’absència de Dembélé, el brasiler ha marcat sis gols i n’ha regalat quatre. El francès, però, té unes condicions difícils de trobar, especialment quan està encertat. Perquè sí, l’extrem blaugrana és capaç del millor i del pitjor. Mai se sap què passarà quan agafa la pilota, però si ofereix la seva millor versió, el Barça compta amb un futbolista diferent i capaç de decidir partits ell sol.

SENSACIONS

Contra l’Osasuna va jugar 38 minuts i va intervenir bastant en atac

LA COMPETÈNCIA

Raphinha, números en mà, ha complert, però Dembélé era titular abans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)