Barça

Campió de campions

Juntament amb el Manchester City, el Barça és el guanyador de les cinc grans lligues amb millor mitjana de punts (2,4)

Tot i la derrota contra la Real, els blaugrana tenen una projecció de 94 punts, com l’equip de Pep Guardiola

Al Barça s’està donant molt de valor al títol de lliga assolit. Tots els representants culers del club el reivindiquen, després de quatre anys sense aixecar-ne cap, i també l’afició l’està disfrutant. La rua de fa tot just una setmana ho va fer palès i també l’ambient a l’Spotify Camp Nou dissabte, que, tot i la derrota contra la Real Sociedad (1-2), va ser una autèntica festa.

Amb els números a la mà, el títol és indiscutible. L’avantatge respecte als seguidors ha acabat sent molt ampli, però és que, a més, comparativament amb les cinc grans lligues europees, la interpretació de l’equip orientat per Xavi Hernández en el campionat estatal encara n’incrementa la vàlua. I és que el Barça, juntament amb el Manchester City, és el guanyador dels cinc campionats més importants d’Europa –LaLiga, la Premier League, la Ligue 1, la Bundesliga i la Serie A– amb millor mitjana de punts: 2,4 per partit. Tant culers com citizens, probablement el millor equip del planeta, tenen la mateixa projecció de punts un cop finalitzin les 38 jornades del campionat, 94. Ni el PSG (2,3) a França, ni el Nàpols (2,3) a Itàlia ni el Dortmund o el Bayern (2,1) a Alemanya, que es disputaran el títol l’últim dia, han assolit aquesta mitjana de punts ni accediran, és clar, a aquesta projecció de puntuació.

I no només en el registre de punts és dominant el conjunt blaugrana, també en els gols encaixats. Cap dels campions europeus haurà rebut menys gols que el Barça (15). Tampoc el Manchester City, que acumula 31 gols en contra en 36 jornades. El PSG, 36, en 36 partits; el Nàpols, 26, en 36; el Dortmund, 42, i el Bayern, 37, en 33. El registre dels culers en aquest sentit és extraordinari i és per això que Marc André ter Stegen aconseguirà el seu primer trofeu Zamora i aspira, també, a ser el porter menys golejat de la història de la lliga, mèrit actualment en mans de Paco Liaño (Dépor, temporada 1993/94) i de Jan Oblak (Atlético, temporada 2015/16), que van encaixar 18 dianes en 38 jornades.

LA DADA

15
gols en contra
acumula el Barça en 35 jornades. Ningú ha encaixat menys en les cinc grans lligues.

El Dortmund ho té tot a favor

El conjunt borusser va aprofitar l’ensopegada del Bayern contra el Leipzig (1-3), i no va fallar ahir (0-3) al feu de l’Augsburg per posar-se líder quan falta una jornada. Així, si el Dortmund s’imposa al Magúncia aquest dissabte, serà campió de la Bundesliga.

El Nàpols aspira als 92 punts

L’equip partenopeu va aixecar la Serie A fa dues setmanes. Ahir els de Luciano Spalleti van superar l’Inter (3-1) i, amb 6 punts en joc, aspiren a assolir-ne 92. L’emoció a Itàlia se centra en la lluita per la Champions: la Juve, el Lazio, l’Inter, el Milan, l’Atalanta i la Roma, involucrats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)