Barça

Xavi: “En el racisme no hi ha escuts, cal erradicar-ho”

El tècnic blaugrana ha comparegut aquest migdia en roda de premsa per analitzar el partit de demà contra el Valladolid a Pucela i per donar la seva opinió sobre el racisme en el món del futbol. Aquestes han estat les seves impressions:

Partit contra Valladolid
“El que passa en aquestes jornades és que qui té més urgència s’emporta el resultat. Ens va passar contra la Real, però demà nosaltres volem guanyar i fer un bon partit i treure el millor equip possible, que no hi hagi dubte. No ens va agradar perdre contra la Real a casa”.
Racisme en el futbol
“Per desgràcia hi ha hagut casos de racisme i és una pena. Que en l’any 2023 passin aquestes coses és lamentable. Condemnem qualsevol acte de racisme, en això no hi ha escuts, els jugadors són persones i cal eradicar-ho”. “Sempre he pensat que jo estic treballant, és el meu àmbit laboral i aquesta és la única activitat en què s’accepta l’insult. Qui insulti, hauria d’anar fora. Cal frenar tot això. Per què ho hem d’aguantar? Ves a insultar a un treballador d’una obra, que et caurà un maó al cap”. “No em toca decidir a mi, però ens podríem reunir i posar-nos durs. És un tema d’educació. Jo no vaig a veure una obra de teatre i si no m’agrada, insulto. No és positiu per a la societat”. “No crec que Espanya o la lliga siguin racistes, però hi ha hagut actes de racisme i cal educar a la gent. Als jugadors i entrenadors ens demanen ser un exemple, però és difícil ser-ho en un entorn on ens diuen de tot i això és el que li passa a Vini o a qualsevol altre. No tenim un entorn d’educació en el món del futbol”. “Vinícius no és un futbolista del Madrid abans que persona”.
Kounde
“Ho ha jugat tot i arriba un moment que el cos diu prou. Només és fatiga muscular”.
Millores de l’equip
“Les competicions del KO ens han costat. Ens ho hem de creure més i tenir mentalitat de guanyadors, no pecar de falta d’ambició, volem guanyar tots els títols. Ja estem planificant la temporada vinent. Veurem fins on arriba la situació econòmica per poder fer fitxatges. No serà una temporada senzilla perquè hem d’anar a Montjuïc i necessitem que l’aficionat s’engresqui i hem d’intentar optar a tots els títols la temporada vinent”.
Lateral dret
“No seria la prioritat número u. Se’n va Busi i és una evidència que necessitem un pivot defensiu la temporada vinent. És una realitat perquè marxa el capità, un futbolista diferencial i necessitem substituir-lo de la millor maner possible”.
Ansu Fati
“Estem planificant, res decidit en aquest moment per cap jugador”.
Kimmich
“Es va enfadar el director esportiu de la Real quan em vau preguntar sobre Zubimendi. Kimminch em sembla espectacular, dels millors en la seva posició”.
Entorn blaugrana cruel
“Quan entens l’entorn, te n’adones. La gent prioritza l’amiguisme”.
Pablo Torre
“Tindrà minuts i també futbolistes que han participat menys. No hi ha hagut mai falta d’actitud. És moment també de dosificar”.
Càntics per perdre a Pucela
“El fanatisme porta a aquestes coses i la rivalitat entre Barça i Espanyol que, en aquest cas, s’entén. Demà sortirem a guanyar i mai sortirem a empatar o a perdre. Som el Barça i ens juguem prestigi i imatge”.
Retorn de Messi
“Està en l’aire i depèn de moltes coses. Tinc amistat amb ell i no sé si es pot donar o no”.
Fairplay financer
“Mateu està treballant i està informant del dia a dia i que sigui el més aviat possible”.
Nico
“Ahir el vaig veure a un gran nivell. Llàstima que s’ha lesionat, però tot forma part de la planificació”.
Nous lideratges
“No em preocupa perquè de lideratges hi ha de molts tipus. Ter Stegen és un gran líder, també Araujo i Kounde. Gavi pot ser capità del Barça. Lewandowski és capità sense braçalet. Hi ha molts amb capacitat de lideratge”.
Deco
“Hi tinc relació d’amistat amb Deco i encara no hi ha res oficial així que hem d’esperar”.
Objectius secundaris
“Hi ha falta de tensió per haver complert l’objectiu principal i gairebé únic”.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)