Barça

Hansen, contra el seu passat

UWCL. Carol, una de les tres blaugrana exjugadores del Wolfsburg [Rolfö i Engen], ha superat el virus estomacal i dissabte buscarà la seva segona Champions després d’haver perdut tres finals, una amb el Barça i dues amb el conjunt alemany

Caroline Graham Hansen jugarà dissabte la seva cinquena final de la UEFA Women’s Champions League. Coneix l’èxit i coneix la derrota. Va tocar el cel a Göteborg amb el Barça el 2021, però ha perdut també tres finals, una amb el Barça, la de l’any passat a Torí contra el Lió, i dues amb el Wolfsburg, el 2016 i el 2018, també contra l’Olympique. El Lió l’ha allunyat de la glòria en tres ocasions. El campió francès ha estat una bèstia negra per al Barça –també hi ha el precedent de Budapest del 2019– i per a un Wolfsburg que el 2020, amb Hansen aleshores ja de blaugrana, va tornar a perdre contra el mateix rival la tercera final en cinc anys. Ara, amb el Lió eliminat des dels quarts de final, el Barça, Carol i el Wolfsburg afronten la final d’Eindhoven com una oportunitat única d’endolcir la seva història en la màxima competició continental. El destí ha unit Hansen amb el seu passat. L’equip amb el qual va experimentar per primer cop la frustració que suposa perdre una final de la Champions és ara el rival a batre. Hansen busca la seva segona corona.

A Hansen el futbol l’ha portat psicològicament al límit. El camí fins a Göteborg va ser tortuós. Un cúmul de lesions i el doble fracàs esportiu viscut al Wolfsburg van situar en el seu dia Carol davant del mirall. Abans de fitxar pel Barça la noruega es va plantejar seriosament deixar la seva carrera futbolística de manera prematura. L’escenari de deixar el futbol va existir dins del seu cap. Una trucada ho va canviar tot. Va trucar per telèfon als seus pares i els va confessar que anímicament no es veia amb ànims de continuar. Haver perdut dues finals de la Champions era una llosa massa gran. Però els seus pares sempre han estat uns bons assessors. Li van fer veure que la rendició no era una opció i li va dir que tingués paciència, que l’èxit, amb treball i perseverança, arribaria. Van encertar. El 2021 va conquerir la Champions amb el Barça al Gamla Ullevi. La primera de Hansen i la primera del Barça. Dos camins destinats a unir-se des que el seu pare li va regalar una samarreta del Barça amb el nom de Rivaldo serigrafiat. Ella era aleshores encara una nena. El seu pare havia viatjat a Barcelona i després de presenciar un partit al Camp Nou va decidir comprar una samarreta per a cada fill. Aquell home poc hauria imaginat aleshores que anys més tard la samarreta amb el dorsal 10 i el nom de la seva filla a l’esquena seria una peça cobejada per molts culers. Hansen és talent pur.

Si el Barça juga la seva quarta final en els últims cinc anys és en bona part gràcies a la inspiració de Hansen. La noruega va ser l’estrella en les semifinals contra el Chelsea. Golàs a Stamford Bridge en el partit d’anada i gol determinant en la tornada a l’Spotify Camp Nou. Els seus dos gols a Berger van valdre una final. El gol a Londres va ser una meravella. Talent natural. A ulls d’Ana Crnogorcevic és la millor extrem del futbol europeu: “És la millor en la seva posició i em fa molta ràbia que no se la valori com mereix mediàticament. No puc entendre que la gent no la voti per figurar en el millor onze de l’any i per a altres tipus de premis. És una cosa increïble, em costa d’entendre.” “És una jugadora diferencial. És importantíssima per al nostre equip. Ha fet una bona temporada i mereix més reconeixement”, explica també Clàudia Pina.

Hansen arriba a la final contra el Wolfsburg havent oblidat ja del tot el problema cardíac que va tenir la temporada anterior i convençuda que l’equip es podrà treure l’espina clavada des del desencís a Torí. Un virus estomacal l’ha tinguda entre cotó fluix els últims dies, però a poc més de 72 hores per a la gran final ja està recuperada al cent per cent.

SOBRE CAROLINE GRAHAM HANSEN

No entenc que la gent no la voti per ser en el millor onze de l’any i per a altres premis. És la millor en la seva posició
Ana Crnogorcevic
És una jugadora diferencial. És importantíssima per al nostre equip. Mereix molt més reconeixement
Clàudia Pina
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)