L’1x1 del Barça-Wolfsburg

Per Oriol Tortajada

Paños (90’)
BATUDA
En la final de Torí va encaixar un gol en el minut 6 i ahir la polonesa Ewa Pajor la va castigar en el minut 3. Hauria pogut fer més en l’acció del primer gol. En el gol de Popp va estar venuda. Com tot l’equip, va créixer en la segona meitat.
Bronze (90’)
MINVADA
Reapareixia ahir després de ser sotmesa a una artroscòpia i d’estar més d’un mes de baixa. No jugava des de Stamford Bridge. Se li va notar a nivell de ritme competitiu. Pèrdua de pilota greu davant Ewa Pajor en l’acció del 0-1.
Paredes (90’)
COMBATIVA
Apassionant combat cos a cos amb Alex Popp. La central va guanyar la majoria de duels aeris a una institució com Popp, capaç de marcar en quatre finals de Champions. Va estar a punt de marcar en un córner servit per Mapi. Sobrietat.
Mapi León (90’)
REBEL
Bon criteri en la sortida des del darrere i perill constant cada vegada que va col·locar pilotes a l’àrea rival. Va protestar moltíssim l’acció del 0-2 per una falta prèvia de Popp. Era falta. Malament Foster i el VAR. Amor propi.
Rolfö (90’)
VITAL
El 2020, quan encara jugava al Wolfsburg, va marcar un gol al Barça que el va deixar fora de la final de Sant Sebastià. Ahir va saldar el deute. El seu gol val una Champions. Vertical i profunda. Un punyal per banda esquerra.
Aitana (89’)
LÍDER
Tota la temporada ha omplert el buit d’Alexia i en la final ho va tornar a fer compactat en noranta minuts. Fusta de líder. Després de Torí va prometre que tornarien. Promesa complerta: aquí té la seva segona Champions.
Walsh (89’)
CREIXENT
Atropellada en la primera meitat i més pausada, serena i clarivident en el segon acte. De menys a més en la final. Va deixar el Manchester City i va sortir d’Anglaterra per guanyar una Champions. Somni aconseguit.
Patri (90’)
HEROÏNA
L’MVP de la final. L’heroïna inesperada. Múscul al mig del camp i indetectable cada vegada que va trepitjar àrea. Doblet en dos minuts per aixecar el Barça de la lona. Orgull, caràcter i alta capacitat de resiliència. Va canviar el partit.
Hansen (79’)
INCISIVA
Sense la brillantor ni la determinació de les semifinals contra el Chelsea, però important en la remuntada. Seva va ser l’assistència a Patri en l’acció de l’1-2, després d’una gran acció personal marxant de dues rivals.
Paralluelo (70’)
VOLUNTARIOSA
La sorpresa de l’onze. Beneficiada per la baixa d’última hora d’Oshoala i la suplència de Geyse. Va actuar a l’eix de l’atac. Participativa, però desnaturalitzada. Rendeix més a la banda. Frohms la va allunyar del gol en el minut 45’+2’.
Mariona (79’)
ACTIVA
Mobilitat al servei de l’equip. Va actuar de falsa extrem, va jugar per dins i va baixar a ajudar al mig del camp. En l’acció del 3-2 va tenir la llum necessària per detectar Rolfö dins l’àrea i posar la punta de la bota per regalar-li el gol.
Geyse (20’)
GENIAL
Participació clau en l’origen de l’acció del tercer gol del Barça pràcticament en la primera pilota que va tocar. Minuts de qualitat.
Crnogorcevic (11’)
fina
Aire fresc. Amb el marcador a favor Giráldez li va donar entrada per dinamitzar l’atac, estirar l’equip i ajudar en defensa.
Pina (11’)
SOLIDÀRIA
La de Montcada va oxigenar l’atac en els minuts finals. Bona feina en la pressió.