Barça

Laporta, Messi i la fe del ‘no surrender’

La trobada de Jorge Messi amb Laporta, a casa del president, revifa les il·lusions culers per un anhelat retorn de Leo, que continua sent difícil

El pare del jugador manté que el desig del seu fill és tornar al Barça

El famós “no surrender, never give up” de Joan Laporta torna a estar d’actualitat. Quan el 2015 va perdre les eleccions contra Josep Maria Bartomeu va prometre que no es rendiria. Certament no ho va fer perquè sis anys després va tornar a la presidència. Però poc s’imaginava aquell 7 de març del 2021 que la seva primera gran decisió, la més traumàtica com a president, seria haver d’obrir la porta de sortida a Leo Messi aquell mateix estiu. L’adeu de Messi és una espina que porta clavada des de fa dos anys i ara està lluitant amb totes les seves energies per curar aquesta ferida. No és un propòsit senzill. Fer realitat el retorn de Messi és més difícil que guanyar unes eleccions. Ell n’ha guanyat dues i només el temps dirà si també es penja una altra medalla amb Leo. La situació econòmica del Barça és la que és i els competidors juguen amb cartes marcades, però Laporta es resisteix. L’última reunió entre Joan Laporta i Jorge Messi deixa encara la partida oberta. El barcelonisme s’aferra a un clau roent, perquè quan tot semblava perdut sembla que encara hi ha esperança. Lionel Messi continua tenint la paraula.

Joan Laporta i Jorge Messi es van reunir ahir a Barcelona. La trobada va durar poc més de trenta minuts i va tenir lloc al domicili del president. En la reunió, Laporta va transmetre confiança al pare de Messi. El president entén que el pla de viabilitat presentat a LaLiga no serà un obstacle, però demana temps perquè cal encaixar moltes peces i calen sortides. El Barça ha de vendre. I aquí és on xoquen les dues posicions. Els tempos no coincideixen. Laporta vol una mica més de marge i Messi té pressa per resoldre la situació. Al Barça, Mateu Alemany i Deco saben que serà un estiu llarg, i Messi demana celeritat, perquè té la pressió de les ofertes astronòmiques que té damunt la taula d’Aràbia i Miami.

A la sortida de la reunió, Jorge Messi va llançar un missatge prou eloqüent a la premsa: “Leo vol tornar al Barça i a mi, personalment, m’agradaria que tornés. El Barça és una opció, sí.” El desig és clar. Una altra cosa és que s’acabi complint. La voluntat hi és. “Si m’agradaria que tornés? Sí. Però de moment encara no sé res. Depèn d’un munt de coses. Hem de parlar de moltes coses. No hi ha res concret”, afegia.

Les declaracions de Jorge Messi il·lusionen el barcelonisme. Les seves paraules i la reunió amb Joan Laporta arriben poc més de 24 hores després que Leo tanqués el seu cicle al PSG. Messi va jugar dissabte l’últim partit oficial amb el club parisenc. Xiulets cap a l’argentí per part d’una dolguda afició i derrota 2-3 contra el Clermont. L’últim tango de Leo Messi a París no va ser el desitjat. Etapa tancada. Tot semblava fet amb l’Al-Hilal. El club de l’Aràbia Saudita fins i tot havia filtrat que la seva intenció era anunciar el fitxatge de Messi aquesta mateixa setmana. També l’Inter de Miami havia mogut fitxa en les últimes hores i havia apujat la seva oferta. El Barça en cap cas pot competir econòmicament amb aquesta dues ofertes, però té a favor seu el factor emocional. Messi vol tornar al Barça i cal veure ara si es produeix una entesa. El cas és que el retorn de Messi al Barça semblava que havia arribat a un carreró sense sortida, estava en punt mort, però la trobada entre Laporta i Jorge Messi ho reactiva. Laporta ja té una lliga, té una Champions femenina, i ara busca la reconciliació amb Messi. Tensa espera.

TOT ENCARA OBERT

Si m’agradaria que tornés? Sí. Però de moment encara no sé res. Depèn d’un munt de coses. Hem de parlar de moltes coses. No hi ha res concret
Jorge Messi
Pare de Leo
Leo vol tornar al Barça i a mi, personalment, m’agradaria que tornés. El Barça és una opció, sí
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)