Barça

Un altre gir en el cas Negreira

Nou capítol. La Guàrdia Civil sospita que els pagaments a Negreira eren sobresous a directius del Barça, i el jutjat investiga si es va cometre un delicte de blanqueig de capitals

El cas Negreira continua el seu curs. Ja judicialitzat, els pagaments milionaris de 7,3 milions d’euros efectuats pel Barça a les empreses de l’exvicepresident del Comitè Tècnic d’Àrbitres (CTA) José María Enríquez Negreira durant disset anys (2001-2018) són investigats al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. I l’esmentada investigació pot haver fet un altre gir, d’acord amb el que va indicar ahir El Mundo.

I és que el diari va explicar que la Guàrdia Civil sospita de la destinació dels diners rebuts per Enríquez Negreira i té sobre la taula la hipòtesi que aquests pagaments podrien haver tornat a l’entitat culer en forma de sobresous per a directius. D’acord amb el rotatiu madrileny, les conclusions que la Guàrdia Civil ha transmès al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona són que la majoria d’aquests pagaments eren retirats en efectiu dels comptes corrents, a vegades mitjançant intermediaris. D’aquesta manera, el jutjat investiga ara si es va cometre un delicte de blanqueig de capitals, en què alguns directius del club blaugrana treien un benefici econòmic amb els pagaments a Negreira. D’altra banda, continua sense haver-hi evidències que aquests diners s’utilitzessin per a la compra d’àrbitres.

Esperant la UEFA

Mentrestant, en el club blaugrana esperen la confirmació que la UEFA els confirmi la participació en la propera edició de la Champions League. El màxim organisme futbolístic europeu investiga el cas Negreira i aviat oferirà un veredicte en aquest sentit. En el Barça estan tranquils i no preveuen cap tipus de sanció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)