Barça

Messi gira full

Leo no torna al Barça i s’enrolarà els pròxims dies a l’Inter Miami dels Estats Units

La llegenda culer deixa l’elit futbolística i descarta així la possibilitat de la retirada en el club blaugrana

Leo Messi i Barça sempre aniran junts. No s’expliquen l’un sense l’altre. L’astre argentí, el millor futbolista de la història, va créixer en el club blaugrana, al qual va aterrar amb 13 anys procedent del seu Rosario natal, fins a arribar al primer equip en el qual va pujar als cims futbolístics més alts. I amb ell com a màxima diferència sobre la gespa, l’entitat culer va aixecar 35 títols –10 lligues, 7 copes, 8 supercopes d’Espanya, 4 Champions League, 3 supercopes d’Europa i tres mundials de clubs– i va sublimar el futbol en un dels millors equips de tots els temps, el que va orientar Pep Guardiola. El 10, capità, una llegenda viva per a la parròquia blaugrana, ho era tot per al club, i a l’inrevés. Ni la inesperada separació, aquell 5 d’agost del 2021, va posar fi a l’amor entre tots dos. I això que el traumàtic adeu va obrir ferides, amb Messi marxant entre llàgrimes rumb al PSG davant la mirada estupefacta i incrèdula d’un devastat barcelonisme.

No els ha anat bé a cap dels dos per separat. A París, el de Rosario no ha estat feliç. 22 gols en 58 partits en la lliga francesa són explicatius de com d’incòmode s’ha trobat lluny de Barcelona, on en un curs normalet arribava fàcilment a les 30 dianes. De fet, el seu oasi en aquests dos anys ha estat l’Argentina, allà on patia recurrentment, i amb la qual va abastar a finals del 2022 el seu somni de ser campió del món. I mentrestant el Barça tampoc ho ha passat bé. La pèrdua del seu referent va colpejar durament la massa social i també l’equip que en aquella mateixa campanya va acabar celebrant el subcampionat com si fos un títol. El curs següent, aquest, ha estat diferent amb la lliga i la supercopa, tot i que encara li queden coses per tornar a ser competitiu en la Champions League, on en les dues temporades sense el 10 no ha estat capaç de passar de la fase de grups.

Per tot plegat, ara que Messi torna a ser lliure –ho serà el 30 de juny, dia en què expira el seu contracte amb el PSG–, els camins de tots dos s’entreveien junts un altre cop. El dol de la pèrdua, en ambdós casos, semblava no haver estat superat. Ningú havia girat full encara. I és que en el Barça la majoria n’anhelava el retorn i això, pel que havia deixat anar l’entorn del futbolista, també era el que volia el set vegades Pilota d’Or. La idea agafava forma per moments; Messi i el Barça una altra vegada junts. Amb Joan Laporta i Xavi Hernández al capdavant, des del club culer se n’ha alimentat la possibilitat en els últims dies. “Farem tot el possible perquè torni”, va arribar a dir el president. “Depèn en un 99% de Leo Messi. Futbolísticament ens podria ajudar moltíssim, però la paella pel mànec la té ell”, va afirmar l’entrenador recentment. I l’afició també va parlar corejant en els últims partits de lliga a l’Spotify Camp Nou el seu nom a cada minut 10. L’opinió de Messi, tret d’alguna filtració que indicava que volia tornar, no havia estat pública, fins aquest dilluns, que el seu pare i representant, Jorge Messi, va fer declaracions a peu de carrer després de trobar-se amb Laporta a la casa del dirigent. “Leo vol tornar al Barça i a mi, personalment, m’agradaria que tornés. El Barça és una opció, sí”, va assegurar. “Si m’agradaria que tornés? Sí. Però de moment encara no sé res. Depèn d’un munt de coses. Hem de parlar de moltes coses. No hi ha res concret”, hi va afegir.

La reconciliació, doncs, pintava de meravella. Hi havia variables pel mig que ho dificultaven, com ara les astronòmiques ofertes procedents de Miami i de l’Aràbia Saudita i, sobretot, el poc marge de maniobra del Barça sense fair play financer, però tots dos ho volien i quan això passa acostumen a triomfar els desitjos, per més irracionals que siguin. Però no ha estat així en aquesta ocasió. Messi tenia pressa per resoldre el seu futur i l’entitat blaugrana, lligada de mans i peus amb LaLiga, no podia encara presentar-li una oferta formal ni donar-li garanties al 100% que el podria inscriure. Davant d’això, el de Rosario, que volia prendre la determinació ja ara, va tirar pel dret ahir dimecres, i va anunciar que no s’esperaria i que no vestiria una altra vegada de culer. L’anunci va fer-se només dos dies després que el seu pare digués públicament que volia tornar després d’aquella trobada amb Laporta i, de fet, el Barça, que en un comunicat ahir a la nit va desitjar-li sort, va revelar que l’esmentat dilluns, Jorge Messi ja li havia comunicat la decisió al president.

El seu destí finalment serà l’Inter Miami dels EUA, l’equip propietat de l’exfutbolista David Beckham, que ara ocupa l’última posició en la conferència est de la MLS, després de 16 jornades disputades. Encara no és oficial, però l’anunci s’espera en els pròxims dies. Messi s’aparta dels focus, deixa l’elit futbolística igira full, ara sí, en clau blaugrana. Ara li toca al Barça fer-ho. Igualment, sempre s’estimaran. El club ja està treballant, conjuntament amb la família del jugador, per promoure un gran homenatge al 10.

TROBADA

El Barça assegura que Jorge Messi va comunicar la decisió a Laporta aquest dilluns

TRIBUT

L’entitat anuncia també que està treballant per promoure un gran homenatge al 10
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)