Barça

Un element fonamental

Gündogan arriba al Barça com a agent lliure i signa un contracte per dues temporades, més una d’opcional, i amb una clàusula de 400 milions d’euros

Xavi ja té el perfil d’interior creatiu que demanava per a la medul·lar

Ja és oficial: Ilkay Gündogan és jugador del Barça. Club i futbolista ho van anunciar ahir i l’internacional alemany s’enrola a l’entitat culer, després de finalitzar contracte amb el Manchester City, com a agent lliure. Gündo signa amb els blaugrana per dues temporades, fins al 30 de juny del 2025, més una d’opcional, i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d’euros. “Estic molt content d’haver fitxat pel Barça i molt emocionat amb aquest nou viatge i amb la idea d’unir-me a aquest magnífic club”, va dir el migcampista de 32 anys –en farà 33 el 24 d’octubre.

Xavi Hernández, doncs, ja té un dels dos migcampistes que demanava. L’altre és el pivot defensiu, el relleu de Sergio Busquets que ha d’arribar. Amb Gündogan, però, el tècnic adquireix un interior que necessitava, un jugador amb unes característiques similars a Pedri, que serà una altra alternativa contra rivals tancats, que són pràcticament la majoria. L’alemany sap jugar entre línies, és capaç de rebre la pilota d’esquena i moure’s bé en espais reduïts, controla també els temps del joc i, a més, té gol: aquest curs n’ha fet onze. Gündogan és, ara mateix, un dels millors migcampistes del planeta, capità i far d’un Manchester City campió de tot, i ben segur que serà un element fonamental al Barça de Xavi. “Estic entusiasmat pel fet de poder jugar amb un altre entrenador que he admirat durant molt de temps. Quan Xavi i jo vam parlar del projecte, em va semblar molt natural. Veig moltes similituds entre el nostre caràcter i la nostra manera de veure el futbol”, va explicar el futbolista en una carta de comiat al Manchester City que va publicar a The Player’s Tribune.

En l’esmentada nota, Gündogan va oferir detalls de la seva decisió de deixar el club citizen, al qual va arribar fa set anys i del qual ha marxat sent el capità que ha aixecat el triplet. “Si em movia, només hi havia un club al món que tingués sentit. Era el Barça o res. Des de petit he somiat portar aquesta samarreta algun dia. Estic segur que em queden uns quants anys més al màxim nivell, i només vull ajudar a fer que el Barça torni allà on es mereix ser”, va indicar el migcampista, que es retrobarà amb Robert Lewandowski, amb qui va coincidir durant quatre anys (2011-2014) al Borussia de Dortmund, i amb Marc-André ter Stegen, que és company en la selecció d’Alemanya. “Sé que hi haurà molta pressió a Barcelona. Però m’encanta la pressió”, hi afegia. “M’encanta sortir de la zona de confort. No buscava un aterratge fàcil. Buscava un nou repte. D’això va aquest proper capítol. Tinc moltes ganes de jugar amb la samarreta del Barça”, va manifestar el migcampista, que serà presentat properament.

Agraïment a Guardiola

Fa tot just una setmana que Pep Guardiola va manifestar que el City estava lluitant per retenir Gündogan. “Tant de bo es quedi amb nosaltres. I si va al Barça, li diré: «Gündo, t’ho passaràs molt bé.»”, va dir el preparador de Santpedor. El migcampista li va dedicar també unes paraules. “Sempre he sentit un vincle estret amb ell”, va dir el jugador. “Una de les trucades més difícils que vaig haver de fer va ser al Pep, per dir-li que marxava. Tot el que podia fer era donar-te les gràcies. No només per aquesta temporada i per tots els trofeus, sinó per haver-me portat aquí”, va indicar.

Guardiola va ser el principal valedor del fitxatge de l’internacional alemany l’estiu del 2016, moment en què tenia una lesió al genoll, i no feia tant havia tingut una lesió a l’esquena que l’havia obligat a estar més d’un any fora dels terrenys de joc. “No oblidaré mai quan em vaig fer mal al genoll al final de la temporada amb el Dortmund i em vaig haver d’operar. Estava molt preocupat que el City trenqués l’acord amb mi, però en Pep em va trucar per telèfon i em va dir: «No et preocupis, no canvia res. Et volem aquí. T’esperarem per molt que trigui»”, va revelar. “Potser en Pep esperava que vinguéssim junts aquí al City i marxéssim junts, però sé que entén la meva decisió. Estic segur que hi ajudarà el fet que vaig al club de la seva infància. Esperem trobar-nos aviat en una final de la Champions League”, va dir.

Al club de Manchester, la veu oficial per acomiadar-se ahir va ser el director esportiu, Txiki Begiristain. “Ilkay s’ha guanyat el seu lloc en la història del Manchester City i tots li desitgem el millor en el proper capítol de la seva carrera”, va expressar Txiki. “Portaré el City sempre al cor. Once a blue, always a blue”, va dir Gündogan, que marxa de l’entitat anglesa amb catorze títols a la motxilla; cinc Premier Leagues, dues FA Cup, quatre copes de la lliga, dos trofeus Community Shield i una Champions League.

DIFERENCIAL

El migcampista marxa del Manchester City sent-ne el far i el capità que ha aixecat el triplet
Si em movia, només hi havia un club al món que tingués sentit. Era el Barça o res. Des de petit que he somiat jugar-hi
Quan Xavi i jo vam parlar del projecte, em va semblar molt natural. Tinc moltes ganes de jugar amb el Barça
33
anys
farà Gündogan el dia 24 d’octubre. El jugador encadena catorze temporades en l’elit.
14
títols
ha guanyat l’alemany en set anys al City, entre els quals n’hi ha cinc de Premier i un de Champions.
Una de les trucades més difícils que vaig haver de fer va ser al Pep per dir-li que marxava. Sé que entén la meva decisió
Només vull ajudar a fer que el Barça torni allà on es mereix ser. Sé que hi haurà molta pressió, però m’encanta la pressió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)