Barça

Un mur

L’escollit de Xavi ara per al pivot defensiu és Oriol Romeu, de qui valora no només el seu descomunal exercici defensiu a la medul·lar sinó també el seu criteri amb la pilota

El Barça i el Girona no han parlat encara, però el club blanc-i-vermell no es planteja desprendre’s d’un jugador capital i es remet a la clàusula, que és de prop de cinc milions

La llista de substituts per a Sergio Busquets va començar sent extensa però s’ha anat reduint per diferents circumstàncies, sobretot pels problemes econòmics del Barça. Martín Zubimendi (Real Sociedad) i Joshua Kimmich (Bayern) són massa cars i Marcelo Brozovic (Inter) ha posat el rumb cap a l’Aràbia Saudita, on paguen uns sous astronòmics amb els quals no pot competir el club blaugrana. I ara, el següent és Oriol Romeu. El migcampista del Girona s’ha convertit en el candidat número 1; encaixa des del punt de vista financer, ja que té una clàusula que no arriba als cinc milions d’euros, i també, el més important, futbolísticament, ja que a Xavi Hernández li fa el pes.

I és que el d’Ulldecona casa a la perfecció amb el que busca l’entrenador culer. És un pivot defensiu experimentat, de 31 anys, que coneix l’ofici, i que sap com s’ha de moure en el context de joc que proposa el Barça. Sense anar més lluny, dels 12 als 19 anys va jugar al conjunt blaugrana, al qual va aterrar en edat infantil i del qual va marxar després de debutar amb el primer equip en el Barça de Pep Guardiola. D’aquesta manera, Xavi el coneix bé; van compartir entrenaments i el tècnic també és conscient del que li pot donar al conjunt que orienta actualment. Romeu, a més, ja ha militat aquest curs en un equip que vol ser protagonista, el Girona de Míchel, en què ha estat una peça absolutament capital i ha ofert un rendiment espectacular. “A Anglaterra sempre pots aportar la part de disputa física, però aquí tècnicament el futbol està una mica per damunt i això des que vaig sortir del Barça als 19 anys no estava acostumat a fer-ho”, va explicar el jugador en una entrevista recent en aquest diari. “Estic gaudint molt jugant en un equip que té molt la pilota i que domina molt els partits, amb molts tocadors en la plantilla. Això possiblement és una part del meu joc que no s’havia vist a Anglaterra i que ara jo mateix estic gaudint i redescobrint”, hi va afegir el futbolista, que després d’acomiadar-se del Barça va passar pel Chelsea, el València, l’Stuttgart i el Southampton, on va estar set temporades i va acabar sent capità i molt influent. De fet, l’equip de la ciutat del sud del Regne Unit l’ha trobat molt a faltar i, sense ell, aquesta temporada ha baixat a segona divisió; ha estat cuer destacat a la Premier League.

A Romeu el va seduir la idea de tornar a casa, i al Girona, al qual va presentar-se perdent diners, ha pogut mostrar una versió completíssima de mig centre. I Xavi el valora i l’entusiasma com de bé interpreta el joc en tots els aspectes. Amb la pilota té molt de criteri i, en els 33 partits de lliga que ha jugat, tots com a titular, ha acumulat un 87% de passades completades. I, sense pilota, llegeix molt bé les situacions, sempre ben col·locat, però també és un portent físic capaç de xocar, de robar i aturar contraatacs. Té una mitjana de cinc duels guanyats per enfrontament. És un futbolista, òbviament, diferent de Busquets, sobretot amb la pilota, en què el de Badia del Vallès és únic, però des del punt de vista físic sí que pot aportar coses que l’equip blaugrana no té. “Durant els últims deu anys, Busquets ha estat el millor migcampista posicional que hi ha hagut, sense ningú que s’hi acosti. Mirar-lo i observar-lo en cada partit, per als que juguem en aquesta posició, és una manera d’aprendre fins i tot a hores d’ara”, va manifestar Romeu en l’entrevista esmentada. A can Barça aspiren que sigui ara el seu relleu.

La situació

Malgrat tot, però, no hi ha moviments. El Barça i el Girona no han parlat, no hi ha oferta formal i, de fet, la posició de l’entitat blanc-i-vermella és clara: es remet a la clàusula del futbolista, que és de prop de cinc milions. El club gironí no pensa a negociar per una peça fonamental de l’equip, mentre que Romeu, que veu amb bons ulls l’opció de tornar al Barça i, de fet, no es planteja escoltar cap altra oferta, vol que hi hagi una entesa perquè ni li passa pel cap marxar malament del Girona, on és molt feliç.

LES DADES

87%
de passades
ha completat de les que ha intentat per partit Oriol Romeu aquesta campanya amb el Girona

EL JUGADOR

5
duels
per partit ha guanyat Oriol Romeu aquesta temporada amb el Girona, en què ha estat un bastió defensiu

EL PROTAGONISTA

Romeu veu amb bons ulls tornar a can Barça, però no li passa pel cap sortir malament del Girona
Aquesta temporada s’ha vist una part del meu joc que no s’havia vist a Anglaterra
Oriol Romeu
JUGADOR DEL GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)