Barça

Un llarg camí fins a l’inici

Al Barça, encara a Los Angeles després d’enfrontar-se l’Arsenal en el primer partit de la gira pels Estats Units, li queden encara més de 13.000 quilòmetres per fer abans de començar la lliga el 13 d’agost al feu del Getafe

Ja fa temps que el concepte de pretemporada en els equips més importants del planeta ha canviat. Abans era una època per recarregar piles i agafar ritme competitiu després de les vacances en llocs de clima agradable i en ambients tranquils, i ara, tot i que també s’intenta que sigui per a això, hi ha altres factors externs que ho condicionen. I és que els ingressos que proporcionen les gires a altres continents són irrenunciables i per al Barça, en la situació econòmica en què es troba, encara més i és per això que l’equip entrenat per Xavi Hernández és als Estats Units un any més.

No és, doncs, evidentment, l’escenari ideal per a una estada. Els quilòmetres en desplaçaments i les altes temperatures en alguns dels indrets en els quals estarà –a Las Vegas s’estan superant els 40 graus aquesta setmana– no ajuden gens, però, com diuen, així és el futbol modern. I en el conjunt culer, com tots, s’hi adapten, no hi ha més remei.

La mirada de tot plegat està posada en la lliga, que començarà d’aquí a 17 dies, el 13 d’agost (21.30 h), al feu del Getafe. Fins aleshores, només jugarà tres partits, però a l’equip blaugrana li queda una bona pallissa de quilòmetres fins a arribar a aquest partit, més de 13.000. I això que ja n’ha fet cap a 10.000, ja que va ser dimecres passat quan va marxar de Barcelona cap a Los Angeles, on és encara. De fet, tot just ha debutat avui en la pretemporada, aquesta matinada, al SoFi Stadium d’Inglewood (Los Angeles) contra l’Arsenal. Ho hauria d’haver fet dissabte contra la Juventus, però la gastroenteritis vírica que va afectar una part de la plantilla ho va impedir. Una altra pedra a la sabata.

Malgrat tot, ja se la va treure i ara, després de la posada en escena contra els gunners, li toca abandonar Los Angeles. Ho farà demà, ja que avui encara s’hi entrenarà en doble sessió, al Memorial Coliseum Stadium, el que ha estat el seu centre d’entrenament durant tota aquesta setmana. D’aquesta manera, demà l’expedició culer anirà a Dallas amb avió, s’entrenarà a l’AT&T Stadium d’Arlington (Texas), l’estadi on l’endemà, dissabte (23 h, hora catalana), se les haurà amb el Real Madrid en un nou clàssic.

Dilluns, la plantilla agafarà un altre vol, ara cap a Las Vegas, on s’exercitarà a l’Allegiant Stadium de la mateixa ciutat de l’estat de Nevada per veure’s les cares dimarts amb el Milan (5 h, hora catalana). Després d’aquest matx s’haurà acabat la gira per terres nord-americanes i l’equip tindrà uns deu dies per acabar-se de posar a punt. Tocarà tornar a volar cap a Barcelona per tornar a casa i per entrenar-se ja a la ciutat esportiva Joan Gamper, a Sant Joan Despí. Abans de l’inici de lliga, però, hi haurà un altre compromís, el dimarts 8 (20 h), amb el trofeu Joan Gamper contra el Tottenham. Aquest serà el primer partit de la temporada a l’estadi olímpic Lluís Companys. Després sí, tocarà el Getafe. Al Barça li queda encara un llarg camí fins a l’inici de lliga.

El club anunciarà una gran operació financera aviat

C.G.

El Barça continua treballant per poder tenir ‘fair play’ i poder inscriure jugadors a LaLiga. És la seva prioritat ja que encara no té inscrits els renovats Gavi, Araujo, Iñaki Peña, Marcos Alonso i Sergi Roberto, ni els fitxats Oriol Romeu, Ilkay Gündogan i Iñigo Martínez. La manera no és cap altra que generant ingressos i, de moment, pel que fa a les vendes, està aturat. És per això que al club blaugrana tenen preparada una operació financera que permetrà –sense haver de fer cap venda– dur a terme totes aquestes inscripcions pendents. Des del club indiquen que aquesta serà anunciada i explicada pròximament i que suposarà una important injecció econòmica. La maniobra econòmica ja ha estat acceptada per LaLiga, ja que forma part del pla de viabilitat que l’entitat culer va presentar abans de l’estiu i que l’ens presidit per Javier Tebas va aprovar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)