Barça

La Fundació FCB i Creu Roja impulsen la integració social de 235 infants i joves

  • Infants i joves que han participat en el programa CREU ROJA.
  • VÍDEO: El projecte

La Fundació FC Barcelona i la Creu Roja han desenvolupat un projecte que ha facilitat que 235 infants i joves d’arreu de Catalunya hagin pogut practicar activitat esportiva regular, aquest curs 2022/23, de manera que així també se n’ha afavorit la integració social.

El projecte ha atès 235 nenes, nens i adolescents de set municipis, com ara Amposta, Agramunt, Barcelona, Manresa, Palafrugell, Sentmenat i Terrassa. Amb la participació de 90 persones voluntàries i tècniques del FC Barcelona i de la Creu Roja, s’han dut a terme 226 sessions i 343 hores d’activitat esportiva utilitzant el joc i l’esport com a eina pedagògica en diferents formats: jocs lúdics i esportius, Partits en 3 temps i espais de reflexió. A més, 104 infants i adolescents van poder participar en una sortida d’oci al Museu del Camp Nou i van assistir a un partit de futbol sala del Barça

Tant la Fundació FC Barcelona com la Creu Roja han treballat conjuntament per donar resposta a possibles situacions de risc de vulnerabilitat de la infància i joves. Per això, la incorporació de la metodologia SportNet de la Fundació FC Barcelona als projectes d’infància i joventut de la Creu Roja ha permès fomentar la integració i el desenvolupament de nenes, nens i adolescents (NNA), alhora que s’educava en valors com la socialització, la convivència, la cooperació, la comunicació, la resolució de conflictes, el treball en equip i l’autonomia individual i grupal.

Aquesta col·laboració es basa en una mirada centrada en un correcte i saludable desenvolupament de les NNA des d’una perspectiva integral, intervenint en diferents àmbits de les seves vides i també amb les seves famílies com a beneficiàries de l’activitat.

Per tant, a més d’incorporar la metodologia SportNet, també s’han cobert diferents necessitats bàsiques per tal de garantir el dret d’igualtat en l’accés als recursos i que puguin tenir les mateixes oportunitats que la resta de NNA que no es troben en aquesta situació de risc. Per poder realitzar l’activitat esportiva de forma adequada es va facilitar material esportiu i es van distribuir samarretes per a cada participant així com també per a l’equip tècnic i voluntari de la Creu Roja.

D’altra banda, complementant la tasca educativa, s’ha donat cobertura a les necessitats bàsiques dels infants amb el lliurament de 589 targetes precarregades. Amb la distribució al llarg de la temporada de 3 targetes per a cada infant participant, se’n va garantir l’accés a productes alimentaris, roba esportiva i calçat adient en comerços de proximitat.

També, a través dels participants d’una escola d’especials característiques es va realitzar la compra de material lúdic-escolar i es van organitzar dues sortides esportives d’activitat d’skate i scooter i Rocòdrom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)