Bogeria a Vila-real i segona victòria del Barça

1a divisió. L’equip de Xavi guanya 3-4 a La Ceràmica

VILA-REAL 3 BARÇA 4

BARÇA:Ter Stegen, Sergi Roberto, Kounde, Christensen (Eric, 46’), Marcos Alonso, Gündogan (Fermín, 86’), Oriol Romeu (Ferran, 63’), De Jong, Lamine Yamal (Ansu Fati, 76’), Lewandowski i Gavi. VILA-REAL:Jorgensen, Foyth, Gabbia, Jorge Cuenca, Pedraza, Terrats (Comesaña, 70’), Capoue (Denis Suárez, 70’), Parejo (Brerenton, 86’), Álex Baena (Morales, 77’), Gerard Moreno (Ilias Akhomach, 70’) i Sorloth. GOLS:0-1 (12’) Gavi. 0-2 (15’) De Jong. 1-2 (26’) Foyth. 2-2 (40’) Sorloth. 3-2 (50’) Álex Baena. 3-3 (68’) Ferran Torres. 3-4 (71’) Lewandowski.ÀRBITRE:Hernández Hernández (comitè canari). T.G.: a Gabbia, Foyth, Terrats, Lewandowski, Lamine i Eric.PÚBLIC:21.679 espectadors a La Ceràmica.

El futbol pot arribar a ser meravellós. Partit frenètic a l’estadi de La Ceràmica entre el Vila-real i el Barça. Set gols, dos pals i un munt d’alternatives, amb el VAR traient fum analitzant accions mil·limètriques i absolutament determinants, i amb els futbolistes de tots dos equips capficats a oferir un autèntic espectacle.

Molts micropartits en un mateix partit. El Barça s’ha deixat remuntar primer un 0-2 i després encara ha tingut prou fe per remuntar un 3-2. Victòria molt treballada. La segona victòria seguida del Barça en aquesta lliga i 7 punts de 9 possibles. Guanya Xavi, perd Setién.

Gavi ha obert el marcador en el minut 12 amb un gol de cap després d’una magnífica centrada de Lamine Yamal. Primer gol de Gavi en aquesta lliga i primera assistència de gol de Lamine amb el primer equip. Tres minuts després De Jong ha aprofitat un regal de Pedraza per tornar a marcar en una acció tot sol dins de l’àrea. Minut 15 i el Barça guanyava 0-2, però el Vila-real encara ha pogut marxar al descans amb el partit empatat. Foyth, també de cap, ha marcat a la sortida d’un córner executat per Alex Baena (26’) i Sorloth, assistit per Pedraza i després d’una passada plena de talent de Gerard Moreno, ha fet el segon del Vila-real amb una rematada a plaer (40’).

Pedraza ha estat el millor del Vila-real. Ell i Sorloth han estat un malson. Sorloth actuant com a referència a dalt i Pedraza insistint per la banda de Sergi Roberto una vegada i una altra. Una cavalcada plena de força del capità del Vila-real ha acabat el tercer gol del conjunt groguet, fet per Baena (50’).

Però quan el Barça estava aparentment mort, ha aparegut de nou Lamine Yamal. Primer ha avisat amb un xut a la creueta i després un altre xut al pal seu l’ha recollit Lewandowski per estrenar-se per fi en la lliga. El gol del polonès suposava el 3-4 pel Barça (71’). Tres minuts abans, en el 68’, Ferran Torres, que havia entrat feia poc s’havia inventat el gol de l’empat, en una acció plena de fe.

El Barça torna de Vila-real amb un gran botí, en l’últim partit de sanció de Xavi i Raphinha. Tots dos tornaran contra l’Osasuna, però en el cas de Raphinha tindrà difícil la titularitat, perquè en els seus dos partits d’absència, Lamine Yamal ha fet feina.

MINUT A MINUT

5’ El VAR anul·la el gol de Sorloth. Acció de fora de joc. 7’ Jugada personal de Pedraza i xut desviat d’Álex Baena.
10’ Ter Stegen evita amb el genoll el gol de Sorloth.
12’ Centrada de Lamine Yamal i Gavi, sol al segon pal, marca amb el cap.
15’ Pedraza roba la pilota a Lewandowski, però l’esfèrica cau als peus de De Jong, sol dins de l’àrea, que bat Jorgensen amb facilitat.
25’ Ter Stegen amb el peu salva el gol de Pedraza.
26’ Córner servit per Baena, Foyth guanya l’acció a Sergi Roberto i marca amb una rematada de cap inapel·lable.
40’ El VAR valida el gol de Sorloth fregant el fora de joc en l’inici de l’acció. L’ex de la Real marca assistit per Pedraza i menció especial a la passada prèvia de Gerard Moreno.
50’ Álex Baena bat Ter Stegen amb un gran xut col·locat, després d’una cavalcada plena de potència de Pedraza. 55’ Lamine Yamal estavella la pilota a la creueta.
59’ Xut a la mitja volta de Lewandowski i vola Jorgensen.
68’ Gol de Ferran després d’una doble rematada des de l’interior de l’àrea. Acció plena de fe.
71’ Pilota al pal de Lamine Yamal i Lewandowski caça el refús per fer el quart gol del Barça.
91’ Jorgensen evita el gol de Lewandowski en un cara a cara.
92’ Xut de Fermín i bona mà abaix de Jorgensen.