Barça

La conferència ‘Barça i Catalunya: Els orígens de la simbiosi’ té molt bona rebuda a Mura

Una de les activitats que la Confederació Mundial de Penyes del FC Barcelona promociona a través de la seva comissió sociocultural són les conferències Barça i Catalunya. Aquestes xerrades permeten conèixer la història del FC Barcelona i els forts lligams que sempre ha tingut amb els propis fets històrics, socials, culturals i polítics de Catalunya, i estan a disposició de totes les penyes barcelonistes. Els seus responsables són Salva Torres, vicepresident de la Confederació Mundial de Penyes, Xavier Gamper, net del fundador del Club, i Aksana Vayevoda.

El passat cap de setmana, aquest cicle de conferències es va traslladar a la localitat bagenca de Mura de la mà de la penya local, la Penya Blaugrana de Mura. Al local social de l’entitat barcelonista, més de 70 persones del poble van assistir a la primera part d’aquestes conferències, Els orígens de la simbiosi, la qual va ser seguida en tot moment amb un gran interès, i va rebre una forta i emotiva ovació al seu final. El president de la PB Mura, Andreu Trullàs, va felicitar els ponents i es va mostrar molt satisfet per la reacció positiva dels seus penyistes. Per la seva banda, els ponents van lloar la gran organització de la directiva de la penya i també la implicació mostrada pels assistents. L’acte va comptar també amb la presència de Josep Canals, alcalde de Mura, i d’Antoni Valverde, president de la Federació de Penyes Barcelonistes del Bages Berguedà i Cerdanya.

L’èxit de l’activitat va fer que la PB Mura ja sol·licités la representació de la segona part de les conferències, que duu per títol “Temps de Foscor”. El cicle “Barça i Catalunya” es va posar en marxa el juny de 2018 i ja ha fet un total de 135 representacions, de les quals 96 de la primera part “Els Orígens de la Simbiosi”. Segons Salva Torres, “abans que acabi l’any, aquesta conferència ja serà centenària”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)