Barça

La sentència sobre la Superlliga, el 21 de desembre

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE)preveu donar a conèixer la sentència sobre el cas de la Superlliga el 21 de desembre al matí (9.30h), segons informa EFE. Tant el Barça com el Real Madrid, que impulsen la Superlliga per mitjà d’A11 Sportsmanagement i European Super League Company, van denunciar la UEFA i la FIFA per possible abús de posició dominant al mercat futbolístic europeu.

El 15 de desembre passat, l’advocat general de la Unió Europea, el grec Athanasios Rantos, va determinar que els dos organismes futbolístics internacionals no van incórrer en abús de la seva posició dominant a les competicions del futbol europeu en bloquejar amb l’amenaça de sancions la creació d’un torneig alternatiu.

“Les normes de la FIFA i de la UEFA que supediten la creació de qualsevol nova competició a una autorització prèvia són compatibles amb el dret de la Unió en matèria de competència”, va dir llavors el TJUE en un comunicat.

L’opinió de l’advocat general assignat a aquest cas no és vinculant, però el TJUE estima que els seus jutges segueixen la línia d’aquests dictàmens previs en aproximadament un 80% dels casos.

EL TJUE, compost per 15 jutges, anunciarà la seva resolució en una sentència que serà vinculant. La Superlliga va néixer el 19 d’abril del 2021, amb FC Barcelona, Real Madrid i Atlético de Madrid com a fundadors acompanyats dels principals equips del continent europeu.

Tot i això, la pràctica totalitat va anar desistint de la idea davant les amenaces de sancions i només Barça i Madrid s’han mantingut ferms en espera de la resolució del TJUE.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)