Barça

Conferències a Soses i Sallent

El cicle Barça i Catalunya va representar la seva primera part, ‘Els orígens de la simbiosi’, amb gran èxit de públic

El cicle de conferències Barça i Catalunya manté de forma incansable el seu recorregut itinerant per les penyes barcelonistes de tot el territori català. La iniciativa, fomentada per la Confederació Mundial de Penyes, s’ha estrenat recentment a dues noves entitats blaugrana: la Penya Barcelonista de Soses i la Penya Barcelonista de Sallent. En tots dos casos, la conferència va estar conduïda per Salva Torres, vicepresident de la Confederació, i Xavier Gamper, net del fundador del FC Barcelona, amb Aksana Vayevoda a la coordinació i apartat tècnic.

La primera visita va ser a la seu de la Penya Barcelonista de Soses, pertanyent a la Federació de Penyes Barcelonistes de Lleida Sud i la Franja. Allà, els ponents van ser rebuts pel president de la penya, Joan Baqué, i també pel president de la citada federació lleidatana, Claudi Bosch. Davant d’ells, i de nombrosos membres de l’entitat barcelonista que van omplir l’espai, Torres i Gamper van desenvolupar la primera part de les conferències, que duu per títol ‘Els orígens de la simbiosi’.

Aquesta mateixa entrega de la conferència va visitar dos dies després la Penya Barcelonista de Sallent, que forma part de la Federació de Penyes del Bages Berguedà i Cerdanya. Novament, la xerrada va despertar un gran interès entre tots els assistents, entre els quals va destacar la presència de Cristina Fàbregas, presidenta de la PB Sallent; Antoni Valverde, president de la Federació del Bages, Berguedà i Cerdanya, i també del periodista Arcadi Alibés.

VINCLES HISTÒRICS

Les conferències Barça i Catalunya repassen els forts lligams que han existit històricament entre el FC Barcelona i la realitat social, política i cultural del nostre país, incloent-hi també el paper del col·lectiu de penyes durant els seus més de cent anys d’història. La primera entrega, ‘Els orígens de la simbiosi’, es focalitza en els primers anys d’història de l’entitat, mentre que la segona part, ‘Temps de foscor’, s’endinsa en el convuls episodi iniciat per la Guerra Civil. Aquestes conferències poden ser sol·licitades per totes les penyes barcelonistes a la Confederació Mundial de Penyes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)