Barça

Lamine, entre la Champions i l’ESO

Calma. Les paraules de Bojan i Xavi sobre Yamal remarquen la importància de gestionar bé el talent jove

Lamine Yamal no està previst que sigui titular aquesta nit al Reale Arena. Ja no ho va ser en el clàssic. Tampoc contra l’Athletic. El Barça té avui contra la Real Sociedad d’Imanol Alguacil un examen de postgrau i està obligat a treure bona nota. Ferran i Raphinha es jugaran el lloc de titular a l’extrem dret. Lamine haurà d’esperar el seu torn en la segona meitat. Xavi l’està protegint una mica més en els últims partits. Contra el Granada va marcar un gol de rècord amb el qual es va convertir en el golejador més jove en la història de la lliga i va ser titular a Porto i contra el Xakhtar. La titularitat contra el Porto també va servir per establir un altre rècord de precocitat. Però ja fa setmanes que Lamine sembla haver perdut aquella espurna de l’inici del campionat. Aquesta petita baixada de rendiment entra dins els paràmetres de la lògica. Parlem d’un futbolista de 16 anys. Aquesta setmana el seu nom ha tornat a ser notícia després que Bojan Krkic digués que ara mateix el més important en el futur immediat de Lamine és aprovar l’ESO. Ahir se li va preguntar a Xavi Hernández per aquestes declaracions i va aplaudir-les públicament. Xavi va elogiar el nou rol de Bojan dins el club i va demanar calma de nou amb el cas Lamine: “Calma, tranquil·litat. Té 16 anys. Tenim moltes expectatives dipositades en ell, però no s’han de generar en excés, com va passar amb el mateix Bojan, per exemple. Bojan està fent una tasca extraordinària des que s’ha integrat a l’organigrama tècnic del club. Amb els més joves cal anar gestionant la pressió, cal gestionar això de ser futbolista del primer equip. És difícil, i més per als que no són tan madurs. Amb Lamine hem d’anar amb calma. I l’ESO? Doncs que l’aprovi.”

Les sàvies paraules de Bojan i de Xavi són un fre a l’acceleració. Però és que al voltant de Lamine tot es mou a velocitat vertiginosa des del primer dia. Rècords amb el Barça i amb la selecció espanyola absoluta. Una precocitat brutal. Però encara li queda un rècord que té entre cella i cella: ser el golejador més jove de la història de la Champions amb el Barça i superar el rècord d’Ansu. Dimarts, a Hamburg contra el Xakhtar (18.45 h), nova oportunitat de seguir fent història.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)