Barça

La vida sense Gavi

Confirmen el pitjor escenari: trencament complet del lligament encreuat anterior del genoll dret, amb afectació al menisc extern

Xavi Hernández perd un futbolista capital i el Barça perd coratge

A Pablo Páez Gaviria se li ha acabat el futbol la temporada 2023/24. L’esperen ara uns quants mesos a la foscor, allunyat de la pilota i els focus. Xavi es queda sense el futbolista que ell mateix va batejar en el passat com “un cor amb potes”. Ara aquest cor estarà uns mesos sense bategar amb la sana intensitat amb què Gavi tenia acostumats tots els culers per la seva manera d’entendre aquest esport dins el camp de futbol. El Barça perd Gavi i perd rauxa.

El gest de Ferran Torres mostrant la samarreta del seu company Gavi després del seu gol contra Geòrgia (3-1) ja feia presagiar el pitjor. Les notícies que sortien des de dins el vestidor no eren bones i ahir es va confirmar el pitjor desenllaç per a Gavi: trencament complet del lligament encreuat anterior del genoll dret, amb afectació al menisc extern. Una fatalitat.

Gavi va tornar de la concentració de la selecció espanyola acompanyat per Albert Luque i ahir a les onze del matí va fer acte de presència a la ciutat esportiva Joan Gamper acompanyat pel seu agent Iván de la Peña. Allà els esperava el cap dels serveis mèdics del club, Ricard Pruna. Les proves realitzades allà van confirmar el pitjor dels escenaris. Gavi va entrar a la ciutat esportiva desolat i en va sortir al cap d’una hora amb la mirada perduda. Sap que haurà d’estar entre vuit i deu mesos de baixa. L’espera ara la sala d’operacions.

Reaccions

Gavi es perdrà el que resta de temporada amb el Barça i també es perdrà l’Eurocopa i els Jocs Olímpics de París amb la selecció absoluta. Un fort cop. Les reaccions a les xarxes socials no es van fer esperar. Amics del vestidor, excompanys i il·lustres llegendes del club van enviar positivisme a Gavi. “Estem al teu costat, germà, sé que tornaràs més fort que mai”, escrivia Pedri. També paraules de Jordi Alba des de Miami: “Molta força en aquest dur sotrac, germanet. Tothom qui et coneix sap que lluitaràs i tornaràs encara més fort.” “Molta força, Gavi!”, va escriure Andrés Iniesta.

Compensació de la FIFA

Al Barça hi ha molt malestar amb la federació espanyola perquè, tot i que la lesió hagi estat fruit de la desgràcia, el club també considera que s’ha exposat massa Gavi tenint en compte que havia disputat els noranta minuts del partit contra Xipre i que el partit contra Geòrgia era del tot intranscendent pel que fa a la classificació. Aquesta és la primera lesió greu de Gavi des que forma part de la primera plantilla del Barça. Amb ell són ja una dotzena els blaugrana que han hagut de passar per la infermeria aquesta temporada: Gavi, Frenkie de Jong, Pedri, Robert Lewandowski, Jules Koundé, Raphinha, Ronald Araujo, Iñigo Martínez, Sergi Roberto, Ter Stegen, Lamine Yamal i Alejandro Balde.

El fet que la lesió de Gavi s’hagi produït en una aturada per compromisos internacionals i durant un partit classificatori per a l’Eurocopa del 2024 fa que la FIFA hagi de compensar econòmicament el Barça. A partir del dia 16 de desembre la FIFA haurà d’abonar al Barça 20.548 euros diaris. La FIFA ha d’abonar aquesta quantitat en lesions superiors a 28 dies, amb un topall anual de 7,5 milions d’euros.

Plans de futur

Pel que fa a reglamentació, una baixa tan llarga com la de Gavi ofereix legalment al Barça la possibilitat d’incorporar un futbolista fins a la fi de la temporada. L’opció d’anticipar el retorn de Pablo Torre (cedit al Girona) és damunt la taula. També altres opcions lowcost com mirar cap al planter. Marc Casadó, Aleix Garrido i Unai Hernández, habituals en els entrenaments i les convocatòries, són noms a tenir en compte.

La sub 17, als quarts de final

No tot són males notícies en clau selecció. El combinat d’Espanya sub 17 jugarà els quarts de final del mundial d’Indonèsia després de superar el Japó (2-1). Classificació, de nou, amb protagonisme destacat dels juvenils blaugrana. L’1-0 ha portat la firma de Quim Junyent, autor del primer gol en el minut 8, a passada del també blaugrana Juan Hernández. Poc abans del descans va arribar el gol de l’empat per al Japó, obra de Nawata. Marc Guiu va fer el gol de la victòria, després d’una assistència a l’espai de Junyent. Segon gol en el torneig per al davanter vallesà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)