Barça

El Barça redueix el consum d’aigua per adaptar-se a la fase de preemergència per sequera

El Barça ha anunciat que posa en marxa mesures per adaptar-se a la fase de preemergència per sequera que ha decretat la Generalitat. “El FC Barcelona ja ha començat a adoptar les mesures necessàries per complir les restriccions que marca el decret, i que principalment suposen reduir de 450 metres cúbics per hectàrea i mes a 200 metres cúbics per hectàrea i mes en el reg dels diferents camps esportius de les seves instal·lacions que inclouen la ciutat esportiva Joan Gamper, l’estadi Johan Cruyff i, actualment, l’estadi Olímpic Lluís Companys”, explica en un comunicat el club, que assegura que la reducció del reg “no posa en perill la bona qualitat de la gespa, almenys durant el període d’hivern”. “El manteniment requereix un consum d’aigua menor destinat principalment a refrescar i assegurar la supervivència de la planta”, segueix. Les necessitats, això sí, canviaran a partir de la primavera “o si transcorregués un hivern especialment càlid o amb falta de pluges”.

El Barça recorda que ja fa temps que aplica “mesures de reducció i optimització del consum d’aigua” a les seves instal·lacions esportives com l’ampliació del nombre de sensors dels terrenys de joc per tenir la informació precisa de les necessitats d’aigua de la planta o la elecció de les varietats de gespa que millor es poden adaptar a l’estrès hídric, entre d’altres. També explica que fa temps que va suspendre “gairebé completament” el reg d’arbres i parterres a les seves instal·lacions, “duent a terme només regs puntuals i necessaris” per mantenir la seva supervivència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)