Barça

CLÀUDIA PINA

JUGADORA DEL BARÇA

“Tota la vida al Barça? Tant de bo”

“Ara em sento molt millor i torno a ser la Clàudia que vaig ser durant la temporada passada”

“Intentarem donar el màxim i fer el millor joc per aconseguir una altra Champions. Aquest equip no es cansa de guanyar, i és important”

El Barça ho significa tot per a mi. Fa molts anys que hi soc, i soc del Barça des de petita. Poder jugar aquí i viure tot el que visc és especial
La selecció? Quan arribi el moment, arribarà. S’han de complir els requisits que hem demanat per tornar i amb Markel i Gonzalo es compliran

Som en plena aturada de seleccions i Clàudia Pina (Montcada i Reixac, 2001) s’entrena amb el Barça a la ciutat esportiva Joan Gamper. Ella, juntament amb Mapi León i Patri Guijarro, va ser una de les futbolistes que es van mantenir fermes en la posició de no tornar a la selecció espanyola fins que no canviessin certes coses. Tranquil·la amb la seva decisió, la blaugrana treballa per oferir la seva millor versió i firmar una bona temporada. Culer de bressol, és una de les expertes a marcar contra el Madrid. Amb 100 partits complerts recentment i un contracte fins al 2026, Pina somia viure tota la seva carrera com a jugadora blaugrana.

La setmana passada el club va celebrar el 124è aniversari. Què significa el Barça per a vostè?
Tot. Ho significa tot. Fa molts anys que hi soc, i soc del Barça des de petita. Poder jugar aquí i viure tot el que visc és especial.
Fa tot just unes setmanes vostè també va estar de celebració: 100 partits. Esperava assolir aquesta xifra?
No. Em va sorprendre, no m’esperava haver jugat 100 partits tan aviat. Espero que en siguin molts més.
Podria triar-ne un?
El primer al Camp Nou contra el Madrid va ser molt especial.
I algun que preferiria no recordar?
Les dues finals de Champions perdudes.
Diu que espera que en siguin més. Fa gairebé un any que va renovar fins al 2026. Es veu tota la vida al Barça?
Tant de bo. Si em quedo aquí tota la vida, serà perquè estic jugant i continuo sent feliç aquí. Això és el més important.
Només té 22 anys, però moltes de les jugadores de la plantilla són joves. El Barça té un bon futur?
Sí. Fa anys que demostrem el nivell que tenim i anem creixent. Tenim un bon futur.
Estem a punt d’acabar el 2023. Quina valoració fa de l’any?
Des del punt de vista col·lectiu, només se’ns va escapar un títol. L’equip va estar a un nivell excel·lent. Malgrat tenir moments de lesions, ens hem sobreposat a tot això i hem pogut continuar guanyant. Des del punt de vista personal, la temporada passada va ser molt bona per a mi. Em sentia molt bé fins que va arribar la lesió que vaig arrossegar durant temps. Avui, però, em sento molt millor i torno a ser la Clàudia que vaig ser durant la temporada passada.
Parlant del present, se sent bé?
Sí. M’hauria agradat començar al màxim nivell des de la pretemporada i no ha estat així. Seguiré millorant i n’aprendré per als propers anys i pretemporades. Toca continuar treballant cada dia. Em sento molt millor.
La sensació és que hi ha més competència en totes les posicions, amb jugadores capaces d’ocupar diferents rols. Són més riques futbolísticament. En quin rol se sent més còmoda?
A mi m’agrada molt jugar a l’extrem esquerre, perquè vaig cap a dins i actuo com de mitjapunta. Gaudeixo més allà que d’interior, perquè soc més a prop de l’àrea i m’agrada molt intentar marcar [somriu].
Líders en la lliga i en la Champions, amb ple de victòries. El triomf contra el Madrid és un cop, tenint en compte que no perden gairebé punts?
Sí. Aquests enfrontaments poden fer decantar lligues. L’equip sabia el partit que era i vam sortir a totes. Es va veure. Van ser cinc gols, però n’haurien pogut ser més. Hem de ser fortes i no regalar punts, sobretot a casa.
Es parla que el Madrid els ha anat retallant distàncies, però arriba el clàssic i guanyen 5-0, amb molta superioritat. Creu que algun dia podran competir de tu a tu al llarg d’una temporada?
Sí, crec que arribarà l’any o la temporada en què puguin fer-ho. A hores d’ara encara queda molt, però el Madrid està creixent. S’ha creat fa poc i també necessita temps. D’avui a demà no guanyaran tots els títols. A nosaltres ens ha costat molts anys de feina. La Champions es veu: és molt difícil i no es pot guanyar cada any. És futbol. Una petita diferència et pot deixar fora en qualsevol partit.
Gairebé 40.000 persones a Montjuïc. Com ho va viure?
Va ser diferent i especial, perquè era un estadi nou i que és molt important aquí a Barcelona. Espero jugar més partits allà.
Va tornar a marcar en un clàssic, li agrada. És aquest sentiment culer que la motiva?
[Somriu] Sí. Són partits especials per a mi i per a tot l’equip. Et donen un extra de motivació que és important per tenir aquell últim detall que et permet marcar.
Quin de tots els gols contra el Madrid és més especial?
El de l’anada dels quarts de final, allà a Valdebebas, va ser especial perquè va ser el meu primer gol en la Champions. Anàvem 1-1, vaig sortir a la mitja part i vaig poder fer el segon. Va ser molt especial. També, òbviament, el del Camp Nou. Poder marcar allà i contra el Madrid...
Abans parlàvem de les finals perdudes de la Champions. La del 2021 no la va viure perquè estava al Sevilla. Com d’especial va ser la final d’Eindhoven?
[Sospira] Molt. És un somni que tens a dins des de petita, el fet de poder guanyar una Champions. Havia jugat dues finals i les havia perdut. Quan vam començar amb el 0-2 no va ser fàcil, perquè et venen al cap els records dels altres anys, però l’equip es va sobreposar i vam saber remuntar. Això diu molt d’aquest equip.
I és fàcil entrar en una final que està 3-2, després de tantes emocions?
La veritat és que no recordo ni de què vaig jugar, ni res del que vaig fer dins del camp. Recorres al cap i al cor. Intentes treballar al màxim perquè el resultat es mantingui o per intentar fer-ne un altre, però sobretot que no et marquin, perquè estàs a quinze o deu minuts de guanyar una Champions.
Són les campiones i rivals a batre. Alguns dirien que tenen pressió, però beneïda pressió!
Totalment. Cada any ens el prenem igual. Intentarem donar el màxim i fer el millor joc per intentar aconseguir una altra Champions. Aquest equip no es cansa de guanyar i crec que és el més important.
Aitana deia que el dia que no en tingui, no valdrà la pena jugar.
Doncs sí. És important que a totes ens agradi guanyar. És que si veiéssiu un dia un entrenament... Hi ha baralles i discussions [riu]. No ens agrada perdre en cap cas, ni en un entrenament, encara que sigui un exercici. Imagina’t en un partit de Champions! És això, les ganes de competir i que no et pugui guanyar ningú.
Per continuar guanyant, també cal que el club mantingui l’aposta. Hi ha feina amb les renovacions i ha estat una època de canvis amb la marxa de Markel Zubizarreta i l’arribada de Marc Vivés. Estan tranquil·les?
Sí. El Barça sempre ha demostrat que aposta per nosaltres i espero que continuï així. També guanyem perquè ens donen totes les facilitats per poder-ho fer. En aquest sentit, estem bastant tranquil·les.
Una nova aturada de seleccions en què Clàudia Pina es queda a Barcelona entrenant-se amb el seu club.
Estic tranquil·la. Quan arribi el moment, arribarà. S’han de complir aquests requisits o objectius que hem demanat per tornar i perquè la selecció creixi. Amb la incorporació de Markel [Zubizarreta] i Gonzalo [Rodríguez], es compliran. Sé com treballen. És important que, en una selecció com l’espanyola, i després d’haver guanyat el mundial, hi treballin persones com ells per mantenir o apujar el nivell i fer-la arribar tan amunt com sigui possible. Personalment, estic tranquil·la. Arribarà el moment, espero. M’he de centrar a fer-ho bé al camp, perquè al final no tot depèn d’aquesta decisió. Jo també he d’estar al màxim nivell per poder anar amb les millors del món.
Ja ha parlat amb Montse Tomé?
No, no ho he fet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)