Barça

Giráldez: “No estic desgastat, però rebo una proposta i l’accepto”

L’entrenador del Barça, Jonatan Giráldez, ha explicat els motius que l’han portat a prendre la decisió de renovar el seu contracte. Davant la presència de Marc Vivés i Xavi Puig, i molta expectativa, el tècnic ha explicat que va rebre una oferta que significava un repte i una oportunitat per a créixer i que va decidir acceptar-la. El tècnic ha començat amb un discurs ï després ha contestat les preguntes dels mitjans:

Les explicacions

“M’agradaria explicar per què estic aquí. M’hagués agradat no ser-hi, però després de les informacions que van sortir, d’alguna manera m’he vist obligat a donar la cara i explicar la situació. M’agradaria tancar el tema avui per focalitzar-nos en el que és important, que és l’aspecte futbolístic. Algunes de les informacions que surten són certes. Comunico al club fa escassos dies que tenia la intenció de no renovar el contracte. Considerava que el timing que utilitzava permetia al club poder organitzar amb temps i antelació per buscar el millor futur per a l’equip. També volia evitar que en el tram en que et jugues les coses, que el focus fos l’equip. Perquè afecti el menys possible i perquè l’any que ve tothom sigui conscient de quina és la meva posició i què faré.

Soc una persona ordenada i tenia intencions molt clares pel que fa a l’ordre. Volia comunicar-ho primer al club, després parlar amb les jugadores i l’staff. Ha estat diferent. No em penedeixo de fer-ho amb antelació perquè em fa dormir tranquil i perquè fas les coses quan sents que és el millor moment. Havíem parlat de la renovació, hi havia coses pendents de l’staff perquè volia que tots els membres també renovessin condicions i contracte. Volíem centrar-nos en allò futbolístic, però en aquest impàs rebo una proposta de treball per marxar. Aquesta proposta la comunico a tres persones del club que són Marc Vivés, Xavi Budó i Xavi Puig, les persones responsables d’aquest procés i de la secció. I, en conseqüència, també ho sap el president per poder ser el més transparent possible. Demano tres o quatre dies per prendre la decisió i decideixo no renovar i acceptar la proposta.

El motiu? Quan arriba una oferta de treball, com tots, poses a la balança les coses bones i les dolentes. Quines coses deixes de tenir i quines pots guanyar. Per la meva inquietud, era l’oportunitat de créixer i ser millor a nivell personal i professional i per estar més preparat, sobretot amb l’edat que tinc i amb l’experiència d’assistent i d’entrenador. Després de la paternitat, i a nivell familiar, és un canvi que ens pot anar bé i en un futur ho agrairé i pensaré que serà la decisió correcta.

No estic desgastat. Tinc ganes d’entrenar. Tinc una relació magnífica amb les jugadores, l’staff i tothom que està per sobre meu. Estic content d’estar aquí. També per l’afició, pel seguiment i pel que respirem dia a dia i per l’aspiració que tenim cada temporada de poder guanyar tots els títols. Considero que soc un privilegiat i un afortunat de poder estar aquí. Dono les gràcies al president perquè fa setmanes em va dir que volia que estigués aquí fins al final del seu mandat, al 2026. Va ser important per a mi perquè em donava credibilitat com a entrenador i capacitats i fortaleses. A partir d’aquí, també amb l’arribada del Marc, va ser més fàcil posar-nos d’acord. Vull donar les gràcies a la junta, sobretot als que s’alegren que guanyem. Evidentment, al Xavi Puig per acompanyar-nos i donar-nos suport. També al Markel, que no està aquí però és la persona que va confiar en mi. També Xavi Budó per haver escoltat totes les decisions. I al Marc, que el considero un amic i un excel·lent professional. Estic convençut que el camí i el rumb de la temporada que ve serà el de continuar sent igual o millor que fins ara”.

Com li agradaria ser recordat?

“Com un professional molt competitiu i compromès i amb la voluntat d’intentar créixer cada dia. Des del punt de vista personal i professional, vull haver donat la millor versió i aspirar a tot cada dia. També explicar les coses de manera clara. Espero que sigui recordat com un entrenador que ha ajudat molt i que ho ha donat tot i més. Sempre he tingut la intenció de fer les coses de la millor manera i he valorat les jugadores com les protagonistes de tot el que passa. Que hagi format part d’un creixement exponencial del futbol femení, em fa il·lusió. Quan arribo al 2019 és molt diferent. Ara rebem reconeixements i m’agradaria que fos igual o millor de cara al futur. Sento orgull i espero que sentin el mateix. Espero ser una persona admirada que ho ha fet tot per aquesta casa”.

Com ho reben les jugadores?

“Amb tristesa. És un moment delicat, però era l’oportunitat de netejar tot i que no s’hagi de dir al mes de març, abril o maig que és quan et jugues les coses. Ara estem en un moment molt bo, amb bons resultats i és la prioritat. Han passat moltes coses bones i menys bones. Molts moments. És difícil prendre la decisió, és normal, com qualsevol marxa dins del club. Era una sensació de tristesa, però crec que és el millor moment per arribar de la millor manera possible al tram final de temporada”.

“Divendres ho comunico a les jugadores. Quan surten les filtracions, ja plantejo que he de donar la cara el dia següent. Les reuneixo a totes, amb l’staff, i explico la situació. Volia donar la cara, que no hi hagués dubtes i les raons per fer-ho en aquest moment”.

El seu futur

“Puc dir que no serà a Europa, el meu proper destí. Per a mi era important no competir amb el Barça. Per la capacitat de creixement, puc dir que no serà a Europa, però ara és un tema de confidencialitat. Quan pugui parlar, ja ho faré”.

L’oferta del club

“La proposta era molt bona. No volia fer xantatge ni millorar les condicions. És una decisió professional i familiar que no té a veure amb el que faré com a entrenador. Volia avisar amb antelació, ser transparent i evitar malentesos. No crec que això pugui afectar altres renovacions. El Barça és el Barça i el club està per sobre de les persones. Aquí han passat coses bones i dolentes. Em costa que el projecte és continuista, de millorar el pressupost i apostar per la secció, que funciona molt bé. És el camí. A partir d’aquí, és responsabilitat d’altres persones prendre les decisions que són millors per a l’equip”.

“Sí, estava a l’altura. Estava content. Era molt bona i atractiva. Em valorava, a mi i a l’staff. No hi ha dubte”.

El projecte

“Si mires l’equip, les jugadores que tenim, les que estan renovades, la joventut, la millora de cada temporada i la projecció de la secció, la resposta es fa sola. Estic convençut que l’equip continuarà sent un referent. Hem rebut el premi a millor equip del món i això no és casualitat. Estic segur que l’aposta és ferma, valenta i continuista”.

S’havia plantejat marxar abans?

“Mai. En altres moments he tingut ofertes, però no buscava equip. Estava molt bé, tranquil i content per la decisió que havia pres. No estava pendent de cap altra oferta”.

Relleu

“Hi ha molta gent preparada per aquest càrrec, però no ho decideixo jo. És un tema de gustos. Conec gent dins del club i de fora que tenen formació, experiència i preparació. Prou tinc jo amb les meves coses com per pensar en la persona que pot agafar el càrrec. Deixo el problema als que estan per sobre meu [somriu]”.

Marxa per diners?

“Si només valorés els diners, m’hagués anat molt abans perquè he rebut ofertes superiors a la d’ara. La meva voluntat sempre ha estat el Barça. Quan prenc decisions, al llarg de tota la meva trajectòria, valoro moltes més coses. Potser quan tingui deu, quinze o vint anys més valoraré altres coses. Ho poso tot a la balança. Més enllà del fet econòmic, també valoro l’esportiu i el familiar i les inquietuds i els reptes més importants. Són coses més importants”.

Està molest?

“Amb el club no. No sé qui ho ha filtrat. Sí que estic enfadat, perquè el meu ordre no era aquest. Vull fer les coses de la manera que crec que és millor. Em va molestar, però al futbol són coses que passen i hem de reaccionar i donar la cara. Si algun dia sé qui ha estat...doncs, bé. Ja està [somriu]”.

Millor record com a entrenador

“Espero que siguin els sis mesos que queden, perquè si la temporada va com volen, guanyar els quatre títols implicarà que sigui millor que l’anterior. Però fins ara, la final de la Champions. Havia estat pare i vam guanyar amb una remuntada espectacular”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)