Sergi Roberto surt al rescat (3-2)

Sergi Roberto, amb un doblet, ha sortit al rescat per donar una victòria d’or al Barça. Després de tres ensopegades consecutives, amb les derrotes contra el Girona i l’Anvers, i l’empat davant el València, els blaugrana s’han refet amb una victòria molt més patida del previst contra l’Almeria, el cuer de primera divisió (3-2).

El Barça ha sortit ben plantat al terreny de joc, instal·lant-se a camp rival amb la pilota als peus i sent el clar dominador del duel. En el minut 5, han disposat de la primera ocasió amb un xut de Joao Félix a pilota aturada des del vèrtex de l’àrea que ha marxat per sobre el travesser. Molt més clara ha estat la que ha tingut poc després Sergi Roberto, amb una rematada de cap tot sol dins l’àrea que ha refusat de manera providencial Maximiano sota pals. L’Almeria ha tret el cap en el minut 12, amb un xut llunyà i desviat de Baba. El conjunt blaugrana era el que tenia el duel controlat i continuava assetjant la porteria rival, però li faltava ritme i intensitat per trobar els espais davant una defensa molt tancada. Els de Xavi s’han anat desinflant amb el pas dels minuts, i l’afició present a l’estadi se’ls hi ha acabat la paciència. Enmig d’un ambient tens, s’han començat a sentir els primers xiulets. En el minut 31, Sergi Roberto ha intentat esperonar l’equip amb un xut des de fora de l’àrea. Quan més negre s’estava posant la situació, ha aparegut Raphinha per obrir la llauna i desencallar el matx. A la sortida d’un córner, el brasiler ha aprofitat el refús de Maximiano després d’una molt bona rematada de cap d’Araujo per marcar el primer gol a porteria buida (33’). Lewandowski (37’) ha tingut a les seves mans el gol de la tranquil·litat, però ha tornat a aparèixer el porter visitant per evitar-ho. Quan els xiulets s’havien transformat per la onada, nou gerro d’aigua freda. Baptistao ha igualat el duel amb un mà a mà amb Iñaki Peña (41’). El gol ha hagut de ser revisat pel VAR per un possible fora de joc. Aquesta diana ha donat ales als visitants, que abans de xiulet per marxar als vestidors han pogut fer el segon gol amb una rematada del mateix Baptistao que ha sortit fregant el pal dret.

A la represa, Ferran Torres ha entrat en el lloc de Joao Félix, i la cara del Barça ha canviat completament. L’entrada del valencià ha dotat l’equip de molta més energia i intensitat en atac. En els primers quatre minuts, Ferran n’ha tingut dues de molt clares per tornar a desequilibrar el marcador, però ha faltat encert. Un encert que tampoc ha tingut Lewandowski (53’), que s’ha tornat a topar amb Maximiano després d’una fuetada des de la frontal. Finalment, ha estat Sergi Roberto el que ha calmat els ànims situant el 2 a 1 en el marcador. Un altre cop a pilota aturada, el capità blaugrana ha enviat l’esfèrica al fons de la xarxa després d’una gran rematada de cap al pal llarg (60’). L’alegria ha durat ben poc. Una errada d’Iñaki Peña, que ha topat amb Araujo en l’intent de refusar una pilota, ha permès a Edgar tornar a empatar el partit amb un xut a porteria buida (71’). Al Barça no li ha quedat una altra que buscar a la desesperada el gol de la victòria, i després d’una ocasió claríssima sobre la mateixa línia de gol de Gündogan, ha arribat el tercer. Altre cop, ha aparegut Sergi Roberto, que en una paret amb Lewandowski, ha superat a Maximiano (83’) per donar una victòria crucial al Barça. Abans del xiulet final, el de Reus ha estavellat una pilota al travesser. Tarda màgica per al capità blaugrana.