Barça

Supercopa. El protagonista

Robert Lewandowski

L’olfacte golejador no es perd

Quan el Barça va fitxar a Robert Lewandowski l’estiu del 2022 per 45 milions d’euros era conscient del risc que comportava portar a un jugador que anava a complir els 34 anys. També era conscient, però, de l’oportunitat de mercat que significava incorporar a un dels millors davanters de la darrera dècada. Amb un Barça en construcció i faltat de pólvora ofensiva, no es podia deixar escapar aquesta oportunitat. Si per alguna cosa s’ha caracteritzat el polonès al llarg de la seva carrera esportiva, és per tenir olfacte golejador. Tot el que toca ho converteix en or. Des de la temporada 2011/12, amb el Borussia Dortmund, ha superat cada curs els 25 gols entre totes les competicions. També en la seva estrena vestint de blaugrana. L’any passat va complir amb escreix les expectatives que s’havien dipositat en ell, principalment en els primers mesos del curs, previs a la cita mundialista de Qatar, quan va marcar 14 gols en 14 partits de lliga. Al final, en varen ser 32 en 46 duels que va disputar. La seva regularitat anotadora va permetre al conjunt blaugrana alçar el títol de lliga i de la supercopa.

Enguany, però, la situació és ben diferent. El polonès és el primer que sap que el seu rendiment està molt per sota del que s’espera d’ell. L’ariet suma 8 gols en 17 partits de lliga. És el percentatge de gols per partit més baix en 12 anys. L’equip ho nota i se’n ressent. Ara bé, sembla ser que Lewandowski ha arrencat l’any amb el propòsit d’esvair tots els dubtes que s’estan generant entorn a la seva figura. En els setzens de final de copa contra el Barbastre va posar fi a una ratxa de quatre partits consecutius sense marcar, i en les semifinals de la supercopa davant l’Osasuna va tornar a veure porteria. Arribava, doncs, a la final d’ahir amb confiança per ajudar l’equip a revalidar el títol de la supercopa. El davanter va ajudar a la causa, però no n’hi va haver prou. Després que el Barça fos castigat per la seva inoperància i debilitat defensiva amb dos gols matiners (7’ i 10’) de Vinicius, Lewandowski va tornar a donar vida al conjunt blaugrana amb un gol a l’abast de ben pocs (33’). El polonès va empalmar una volea des de la frontal de l’àrea que va doblegar els dits de Lunin. Només un jugador de classe mundial és capaç de perforar la xarxa d’aquesta manera. Lewy va animar a l’equip, però tot se’n va anar en orris amb el tercer de Vinicius de penal pocs minuts després.

Amb 35 anys i 146 dies, és el golejador més veterà del Barça en tota la història dels clàssics. La millor notícia de la desfeta d’ahir, és que Lewandowski no ha perdut el seu olfacte golejador. Serà molt necessari.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)