Barça

La lliga, un acte de fe

Amb la supercopa i la copa al cubell de la brossa, el Barça inicia avui contra el Vila-real la persecució al Girona i al Madrid, una cursa de quatre mesos exactes i amb un Xavi que hi creu

Cancelo entrarà pel lesionat Balde

Trenta-vuit dies després el Barça tornarà a jugar un partit a Montjuïc. El Barça-Vila-real d’aquesta tarda (18.30 h, DAZN) serà el primer partit del 2024 al Lluís Companys, el primer partit davant la seva afició d’un Vitor Roque fins ara poc protagonista i suposarà el primer retorn a Barcelona d’Ilias Akhomach des que va deixar el club i va fitxar pel Vila-real. Entre aquell últim Barça-Almeria del mes de desembre i el partit d’avui ha transcorregut més d’un mes i han volat ja dos títols. En aquest sentit hi ha una gran expectació per comprovar com rebrà l’afició Xavi Hernández i la plantilla després de les decepcions en la supercopa i en la copa.

El Barça saltarà a Montjuïc sabent què ha fet el Real Madrid, sense el sancionat Jude Bellingham, en la visita a Las Palmas, però haurà d’esperar a demà per saber si el Girona es deixa punts a Balaídos. Amb la copa a les escombraries, avui comença l’operació lliga per a un Barça que jugarà els pròxims quatre mesos aferrat a les tisores. Només una idea: retallar i retallar. Xavi encara hi té fe. El Barça ha d’eixugar 8 punts al líder i 7 al Madrid. Guanyar-ho gairebé tot i que els rivals fallin. Una persecució amb data límit, el 26 de maig.

Fa pocs dies el mateix Xavi admetia que aquesta lliga seria molt difícil de guanyar, fent referència a l’escàndol arbitral viscut al Bernabéu en el Madrid-Almeria, amb tres decisions de VAR molt qüestionables. Laporta va dir que el VAR estava segrestat. Avui a Montjuïc arbitrarà Munuera Montero, amb Jaime Latre al VAR. Molta pressió per a aquest binomi. Però més enllà de l’aspecte arbitral, el Barça haurà de vèncer el pànic escènic que comporta haver deixat escapar dos títols i tenir-ho francament difícil en la lliga. Sobretot caldrà sortir concentrats i evitar l’enèsim gol en contra en els primers minuts de partit, una broma de mal gust que ja s’ha repetit massa vegades aquesta temporada, l’última, a Bilbao en la copa.

“Estem contents de tornar a jugar a Montjuïc després de tant de temps. Ens trobarem un rival en hores baixes però els equips de Marcelino sempre estan ben treballats i el Vila-real té grans individualitats. Per a nosaltres serà un partit per reaccionar després de la decepció de Bilbao”, explicava ahir Xavi. En efecte, el Vila-real no carbura fi. Va quedar eliminat de la copa en el seu dia per l’Unionistas de Salamanca (1a FEF) i en la lliga és catorzè, a més de vint punts dels llocs Champions i només cinc punts per sobre dels llocs de descens. Marcelino té moltíssimes baixes. Es perdran el partit els lesionats Raúl Albiol, Juan Foyth, Dani Parejo, Ramón Terrats, Yéremi Pino, Denis Suárez, Alfonso Pedraza i el sancionat Pepe Reina. Foyth, pretès en el seu dia, i dos exblaugrana com Denis i Reina es queden sense retorn.

Al Barça, Xavi podrà comptar ja per fi amb la participació de João Cancelo, candidat a ocupar el lloc d’un Alejandro Balde que ahir va tenir cimera amb la seva família, el cos tècnic i els metges per posar damunt la taula tots els elements per decidir operar-se o no. João Félix i Fermín són dos noms que podrien entrar en l’onze inicial. El Vila-real, per cert, encara no ha guanyat cap partit en aquest 2024.

EL PRIMER DEL 2024

38
dies
fa que el Barça no juga un partit a Montjuïc. Des del Barça-Almeria (3-2) del 20 de desembre.

BAIXES AL VILA-REAL

Albiol, Foyth, Pedraza, Parejo, Terrats, Yéremi Pino, Denis i Pepe Reina no hi seran
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)