Barça

ESPORTS

Mor als 90 anys Joan Casals, el conegut i estimat ‘Avi del Barça’

Amb una samarreta de Cruyff i la bandera va imitar la imatge ideada per Valentí Castanys als anys 20

Un dels aficionats més icònics del FC Barcelona, Joan Casals, conegut com “L’Avi del Barça”, va morir ahir als 90 anys, segons ha confirmat el club en un comunicat. Va ser un dels seguidors més coneguts i estimats del Camp Nou durant dècades. Tothom el coneixia per la seva barretina i la bandera blaugrana que duia a la mà. Fins i tot se’l va veure amb el porró de vi a la mà. El club l'havia nomenat representant oficial en alguns actes que es feien amb les penyes.

Casals, nascut a Guardiola de Berguedà, va esdevenir l’“Avi del Barça” quan tenia 50 anys. De fet, va agafar el model creat pel dibuixant Valentí Castanys als anys 20, popularitzat per la revista “Xut!”. El seguidor es va presentar per primer cop vestit disfressat com el dibuix de Castanys en el trofeu Joan Gamper del 1984. Ell mateix ho va explicar en una entrevista al programa “Divendres de TV3 el 2013: “Vam anar a un Gamper amb la família i em vaig posar una samarreta de quan jugava el Cruyff. Com que m’havia deixat la barba feia poc, blanca ja, la meva figura panxuda, era autèntica de l’Avi del Barça”,

Des de llavors va ser rebut a l’estadi com un dels seguidors més estimats ja que la seva figura representava en certa manera molt dels socis, sobretot els penyistes, que acudien al camp. Casals no ha pogut acudir aquesta temporada als partits de l’equip a l’estadi Lluís Companys per motius de salut, ja que feia temps que anava en cadira de rodes.

Fa uns mesos les penyes del Barça van fer-li un homenatge el dia que va fer 90 anys. Josep-Ignasi Macià li va lliurar una samarreta en nom del club. Tres anys abans va rebre el premi Edmundo Bazo, lliurat també per les penyes. En homenatge a aquesta figura es va fer fins i tot una escultura a la vella Masia, obra de Josep Viladomat.

Aficionats, penyes de tot el país i fins i tot un exjugador com Marc Bartra han reaccionat a les xarxes socials recordant la figura de l’entranyable personatge, que durant molts partits s’havia d’aturar a fer-se fotos amb la mainada que s’acostava al camp.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)