Barça

Torna la més desitjada

El Barça reprèn el camí europeu amb l’anada dels quarts de final contra el Brann

L’equip, que vol els quatre títols, arriba en forma a la cita

Per fi ha arribat el dia. Torna la competició més estimulant. La més preuada, la més desitjada. El gran repte que cada temporada es planteja un Barça que domina amb mà de ferro en les competicions estatals, on no troba rival capaç de privar-lo dels títols. Sí, la Champions League és aquí de nou. Un mes i mig després d’acomiadar la fase de grups, Europa reprèn la seva recerca de les noves reines del continent. Títol que, ara per ara, té el Barça. Aquell 3-2 contra el Wolfsburg el juny del 2023 a Eindhoven acredita el conjunt blaugrana com a vigent campió. Fet que, en conseqüència, provoca que tothom li pengi l’etiqueta de favorit. És el rival a batre, el que té les millors futbolistes del món i el que està més decidit i més a prop que mai d’aconseguir la fita històrica de guanyar els quatre títols als quals aspira. Té la supercopa, està en la final de la copa, té la lliga més que encarrilada i es troba en els quarts de final de la Champions. Pas a pas, partit a partit. Primer, el Brann (21 h).

Noruega i Bergen són la primera parada de l’equip de Jonatan Giráldez en aquest camí amb final a Bilbao. Vuit clubs a escena, amb un Brann que considera aquest partit com històric. Mai abans un equip noruec havia arribat tan lluny i, a més, es trobarà amb el rival més temut de tots. L’estadi que acull el partit, l’Asane Arena, té menys capacitat que el Johan Cruyff, però l’afició acudirà en massa a viure una jornada inèdita. Afició, fred, gespa artificial i un rival motivat. Això es trobarà en contra l’equip blaugrana, que ja s’ha adaptat a situacions semblants. Sense anar gaire lluny, també va jugar amb temperatures baixes i sobre gespa artificial contra el Rosengard. El Barça és el clar favorit i vol deixar encarrilada l’eliminatòria.

Plenitud

El conjunt de Giráldez hi arriba en forma. El començament d’any es va resoldre amb la consecució d’un títol, i el retorn després de l’aturada de seleccions ha deixat golejades i una classificació per a la final de copa. Les jugadores estan endollades. El tècnic ha recuperat peces tan importants i decisives com són Alèxia i Rolfö. La capitana i la sueca, que han estat titulars indiscutibles quan han estat bé, ja han deixat enrere el malson de les lesions al genoll. Han començat a sumar minuts i ja han marcat. Sense cap mena de dubte, dos fitxatges de luxe per reforçar un equip que està funcionant de meravella, amb jugadores a un altíssim nivell com Ona, Aitana, Patri, Graham Hansen, Mariona o Salma, que estan firmant una temporada espectacular. Elles formen part de l’onze titular, que completen Cata, Bronze, Paredes, Engen i Walsh, que també estan en plena forma. Si a sobre, a part d’Alèxia i Rolfö, tens a la banqueta jugadores com ara Pina o Vicky López, que també estan aprofitant cada minut, les possibilitats que té Giráldez són infinites. Un beneït problema per al tècnic, que reconeixia en roda de premsa que costava elaborar els onzes amb tantes cartes per triar.

Al davant, un Brann condicionat per la manca de competició. La lliga s’atura durant l’hivern i tot just va arrencar la setmana passada. El debut es va segellar amb derrota. Ara bé, la imatge que ha mostrat a Europa fins ara ha estat bona. Les noruegues van quedar segones, darrere de tot un Lió. Només van sumar un punt menys que les franceses i van ser capaces d’esgarrapar un empat en el duel disputat a Noruega.

L’objectiu és fer els deures i rematar la feina el pròxim dijous 28 al Johan Cruyff. El Barça desitja la Champions, i aquesta competició, ben segur, té ganes de gaudir del Barça.

CONTEXT

Ajax-Chelsea 0-3
Tornada: 27/3, 21 h
Benfica-Lió 1-2
Tornada: 27/3, 18.45 h
Häcken-PSG 18.45 h
Tornada: 28/3, 21 h
Brann-Barça 21 h
Tornada: 28/3, 18.45 h

EL RIVAL

Serà el primer enfrontament contra el Brann, que juga amb gespa artificial
El conjunt noruec va acabar segon del grup B i va plantar cara a tot un Lió
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)