El Barça sua per endur-se el primer punt de l’eliminatòria (1-2)

Ha costat, però el Barça ha aconseguit imposar-se a camp del Brann per fer un primer pas cap a les semifinals de la Champions (1-2). L’equip blaugrana no ha estat efectiu i això ho ha aprofitat el conjunt noruec per plantar cara i aprofitar les seves armes. Al final, però, un gol de Salma Paralluelo ha permès a les jugadores de Jonatan Giráldez afrontar la tornada al Johan amb un marcador favorable, però curt.

El Barça ha fet mèrits de sobres per marxar al descans amb un còmode avantatge, però la portera local, Mikalsen, s’ha erigit en un autèntic mur noruec. En dos minuts, les blaugrana n’han tingut tres i n’han transformat una. Un xut de Mariona des de la frontal l’ha desviat la portera a córner (8’). En el servei de cantonada, efectuat en curt, Graham Hansen ha conduït i ha pogut combinar amb Patri Guijarro dins l’àrea. El xut de la noruega ha fregat en una defensa i ha acabat en gol (9’). L’equip de Jonatan Giráldez s’ha instal·lat a camp contrari, recuperant la pilota ràpidament. Ara bé, ha costat trobar espais i hi ha hagut precipitacions i imprecisions en algunes jugades. El Brann s’ha mantingut ben col·locat i no ha perdut la personalitat. Si podia finalitzar, ho feia. El vendaval ofensiu blaugrana s’ha multiplicat i Graham ha creuat massa un xut (20’). A partir d’aquí, ha arrencat el festival de Mikalsen. La portera ha negat el gol a la noruega, a Bronze, a Aitana, a Salma i, sobretot, a Mariona. La balear, que ja havia avisat buscant l’escaire, ha rematat de cap en un córner i Mikalsen ha tret una mà increïble (35’). El marcador podia ser de 0-2, 0-3 o 0-4, però ha arribat l’empat local. El Brann ha sortit molt bé en transició i ha trobat l’espai a la banda esquerra. La centrada ha arribat al segon pal, on Kvamme ha rematat sola i ha aconseguit batre a Cata Coll (39’). La celebració de la capitana parlava per si sola, posant-se les mans al cap. Encara abans del descans, Mariona ha tornat a topar amb Mikalsen (41’) i Paredes ho ha fet amb el travesser (45’+2).

En l’inici de la represa, el Brann, esperonat per l’empat, ha tingut més pilota que en la primera part i s’ha sentit més còmode. En canvi, el Barça no ha arribat tan bé en la pressió i li ha costat més enllaçar jugades llargues. La primera ocasió no ha arribat fins als 20 minuts, amb un altre xut massa creuat de Graham (64’). Les blaugrana necessitaven circular de pressa. Quan ho han fet, gol. Aitana ha tocat de cara, s’ha desmarcat, ha rebut dins l’àrea i ha habilitat a Salma, que s’ha regirat per fer el segon (72’). A partir d’aquí, el Barça ha tornat a agafar el control i ha pogut anestesiar més el partit. L’entrada d’Alexia, Rolfö i Pina també ha ajudat. Aitana ha tingut el tercer en l’afegit, però Mikelsen i el travesser ho han evitat (90’+3).

La tornada serà el dijous vinent a l’estadi Johan Cruyff (18.45h).