Barça

Pau Cubarsí debuta amb la selecció espanyola

Amistós. El central del Barça, amb tan sols 17 anys, va disputar els últims deu minuts del partit que Espanya va jugar contra Colòmbia a Londres (0-1)

A velocitat de vertigen. Així ha anat la carrera de Pau Cubarsí en els darrers dos mesos. Va debutar el 18 de gener en la copa, es va consolidar com a titular del Barça i va brillar en l’estrena a Europa amb el premi MVP del partit contra el Nàpols. L’última etapa cremada per al central d’Estanyol va ser el debut amb la selecció espanyola. En la seva primera convocatòria, que no va ser una sorpresa tenint en compte el rendiment ofert com a blaugrana, sobretot amb el doctorat contra el Nàpols, Cubarsí va poder estrenar-se com han fet en els darrers temps altres joves companys seus com ara Pedri, Gavi, Balde i Lamine Yamal.

Deu minuts

En l’amistós contra Colòmbia (0-1) disputat a Londres, Luis de la Fuente li va donar els primers minuts. No ho va fer des de l’inici, ja que Dani Vivian i Laporte van formar la parella de centrals titular. Cubarsí va haver d’esperar fins a la segona meitat, quan el resultat ja anava en contra del conjunt espanyol gràcies al gol de Daniel Muñoz, assistit per Luis Díaz. En el minut 83, el d’Estanyol va substituir Laporte. Escassos deu minuts a l’eix esquerre de la defensa, fent parella amb Dani Vivian –que també debutava–. Ho va fer amb el dorsal número 26 a l’esquena i amb una pilota Roteiro als peus. Aquella que es va utilitzar en l’Eurocopa del 2004 a Portugal i que s’ha recuperat ara. Llavors, Pau Cubarsí ni tan sols havia nascut. Ara, dues dècades després, és a les portes de disputar-ne una amb només 17 anys.

Al blaugrana se’l va veure exactament amb la mateixa tranquil·litat amb què ha afrontat els seus primers mesos al primer equip de Barça. Com si res fos nou. Però potser la processó anava per dins, ja que va cometre una errada en sortida de pilota poc habitual. Una errada, això sí, sense cap conseqüència. “Molt content pel debut, però dolgut per la derrota. Era un somni des de petit. El tècnic m’ha donat confiança i he intentat aprofitar-ho. Nervis? Intento ser jo. La família m’ajuda molt”, va dir Cubarsí a Teledeporte. Per la seva banda, Lamine Yamal va jugar els últims vint minuts del partit. Poc va poder fer en un mal partit d’Espanya. Els dos jugadors del Barça tornaran a tenir una oportunitat dimarts, dia 26, quan la selecció espanyola jugarà un amistós contra el Brasil al Bernabéu. Serà l’últim abans de tornar a la rutina blaugrana, que l’espera amb reptes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)