Barça

Passar al següent nivell

El Barça, amb l’avantatge de l’1-2, vol rematar la feina, eliminar el Brann i classificar-se per a les semifinals

Un dels objectius és recuperar l’efectivitat que va faltar a Noruega

El Brann i el resultat que es va aconseguir a Bergen la setmana passada van sorprendre a molta gent. Un equip pràcticament desconegut per al públic havia plantat cara al campió d’Europa, que havia desaprofitat nombroses ocasions per marxar a casa amb un marcador còmode. El que molts esperaven que seria un passeig es va convertir en una batalla fèrria i que va acabar donant el merescut premi al Barça d’emportar-se la victòria. És la realitat europea. Les jugadores blaugrana són conscients que el nivell en un lloc o en un altre canvia. D’aquí la reunió amb la presidenta de la lliga mostrant la seva preocupació per la diferència entre elles i la resta d’equips d’Espanya. “Per molt que ens entrenem, necessitem aquest ritme competitiu que tenen elles i que ens falta a la nostra lliga”, deia Alèxia Putellas minuts després d’haver perdut la final de la Champions de Torí contra el Lió ara fa dos anys. L’exigència que no ofereixen els altres se la imposen les jugadores del Barça a elles mateixes per arribar a les cites europees al millor nivell possible. En la Champions es juga a un altre ritme i els errors es paguen. Si un equip arriba als quarts de final és per alguna cosa, i així ho va demostrar el Brann la setmana passada. La revelació de la competició va fer suar a les blaugrana, que avui volen rematar la feina contra les noruegues després de l’1-2 de Bergen, en què va fallar l’efectivitat. Són 90 minuts i un esforç extra en aquest mes de març tan carregat per aconseguir el bitllet per a les semifinals, que serien les sisenes de forma consecutiva.

L’últim al Johan Cruyff

La tornada dels quarts serà davant d’una afició amb ganes de Champions. S’espera un ple a l’estadi per celebrar un pas més de les blaugrana. Serà l’última cita europea al Johan Cruyff, ja que unes hipotètiques semifinals ja es jugarien a Montjuïc. A l’estadi gran, davant d’un repte enorme. Què millor que sumar una altra victòria al fortí del Barça, on no ha perdut mai i on tot just va quedar-se sense guanyar per primer cop fa unes poques setmanes. Hi ha ganes d’una nova festa en aquesta Champions i de rebre un equip que acaba d’oferir una altra exhibició contra el Real Madrid.

I aquí, molts ulls estaran posats en Graham Hansen. El moment de forma de la noruega, que ha participat en 51 gols aquesta temporada, fa que tothom tingui ganes de veure un partit en què ella participa. És espectacle pur, i una arma preciosa que té el Barça per afrontar el partit d’avui i, si tot va bé, les semifinals contra el Chelsea. Sense anar gaire lluny, l’any passat va ser ja una futbolista decisiva en l’eliminatòria contra les londinenques amb un gol en cada partit. Amb ella, el culer està tranquil. Però també amb Aitana, Paralluelo –màxima golejadora de la competició– i tantes altres, com també una Rolfö que diumenge va oferir una molt bona versió contra el Madrid i que avui podria repetir titularitat.

Al davant, un Brann valent i que intentarà tornar a jugar bé les seves cartes per complicar al màxim les coses al campió. El que espera el culer és que simplement sigui el convidat d’una nova celebració i d’un nou pas per accedir al següent nivell de la competició, el que et deixa a dos partits d’una final. Tot plegat val molt la pena.

REGULARITAT

Molts ulls estaran posats en Graham Hansen, que es troba en un moment excels
Si el Barça passa l’eliminatòria, jugarà les semifinals per sisè any consecutiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)