Barça

Doble retorn

Luis Enrique i Ousmane Dembélé

Records antagònics

Luis Enrique va guanyar l’última Champions del Barça

Dembélé: milions, lesions i un adeu lleig

El Barça acabava de golejar l’Sporting (6-1) al Camp Nou. Faltaven set dies per a una nit màgica al temple blaugrana, quan Neymar i companyia van firmar el mateix resultat per remuntar, un 4-0, contra el PSG, en els vuitens de la Champions. Un fet històric. En aquell moment, però, Luis Enrique no ho sabia. Només tenia una cosa clara: que deixaria el Barça. Ho va anunciar per sorpresa, molta més que la que va generar l’adeu de Xavi. Marxava l’últim entrenador capaç de guanyar una orelluda en aquest club. Una Champions i vuit títols més. El segon triplet amb el trident més letal de la història i d’un joc vistós i vertical alhora. Aquell 1 de març del 2017, Luis Enrique va tancar una etapa preciosa. Segurament l’última etapa plenament feliç que ha viscut el barcelonisme, que s’ha hagut d’acostumar a les patacades europees.

Avui l’asturià torna a trobar-se amb la seva afició. Ho fa en el club enemic, en el PSG. Ho fa després de generar polèmica per les seves paraules sobre l’ADN Barça fa una setmana. Però, al cap i a la fi, Luis Enrique és una llegenda de l’entitat i, de ben segur, l’afició així ho entendrà. “Ignoro com serà la rebuda, però no em preocupa. Sempre he estat molt ben tractat i estimat aquí. Em sento com un culer més, però acceptaré la rebuda sigui quina sigui. Em comportaré com un professional per donar el millor per al PSG”, deia ahir.

A la seva plantilla hi ha un jugador que també té passat blaugrana i que viurà una rebuda completament diferent a la de l’asturià. “Ben treballat, Ousmane Dembélé pot ser el millor del món en la seva posició.” Això deia Xavi Hernández el dia de la seva presentació. Defensor incondicional d’un futbolista que només havia generat males sensacions i dubtes entre l’afició. Va costar molts milions (135 més variables) i va passar-se més temps lesionat que no pas dins el camp. Quan jugava, el seu rendiment deixava més ombres que llums. Xavi el va intentar recuperar. Fins i tot va semblar que ho feia. Va passar de la grada a la renovació. Futbolista imprevisible. Tant, que l’estiu després de firmar fins al 2027, va deixar plantat Xavi i el Barça per marxar a París. Allà juga sempre i no s’ha lesionat, però tampoc brilla. L’afició, però, se sent dolguda. Encara més després que dimecres passat celebrés amb molta eufòria l’1-1, com si el Barça no hagués significat mai res. S’espera una escridassada important. “Amb Ousmane em va saber molt greu. Estava en un moment extraordinari en el club, i no li guardo rancúnia. Li tinc estima i demà el tornaré a saludar”, va dir ahir Xavi. Una salutació cordial, diferent a la que li farà Montjuïc. “Que la gent mostri el que sent”, deia el tècnic. Dos retorns antagònics. Dues figures amb dos passats completament diferents en el Barça.

9
títols
va aconseguir Luis Enrique en tres anys: dues lligues, tres copes, una Champions, una supercopa d’Espanya, una supercopa d’Europa i un mundial de clubs.
135
milions
són els que va pagar el Barça per Ousmane Dembélé, si bé la xifra va acabar sent més alta per les variables.
119
partits
es va perdre el francès per lesió en la seva etapa a Barcelona.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)