Barça

La conjura de Montjuïc

El Barça buscarà avui fer bo el 2-3 de París i situar-se entre els quatre millors equips d’Europa cinc anys després; seria la seva divuitena semifinal

El gol que Raphinha i Pedri van imaginar i pintar a París hauria de tenir un espai reservat al Louvre. Va ser un gol d’una gran estètica artística i d’una alta dificultat tècnica, per la visió i precisió que requeria la passada de Pedri i per l’enorme talent que amaga la rematada de Raphinha, caçant la pilota al vol i executant amb l’exterior de la bota lluny de Donnarumma. El Barça va deixar empremta al Parc dels Prínceps ara fa sis dies amb un gran gol i una gran victòria que necessita avui ser refermada amb un altre gran partit a Montjuïc (21 h, Movistar Liga de Campeones). La Champions malauradament no es juga a partit únic, i encara queda mig camí per recórrer. El Barça afronta el segon capítol contra el PSG amb un lleuger avantatge, sí, però encara està tot per fer. La muntanya màgica espera viure una gran nit.

El Barça no trepitja unes semifinals de la Champions League des del 2019. Va ser l’any de la tragèdia d’Anfield. Ara, cinc anys després, els culers somien tornar a veure el seu equip entre els quatre millors d’Europa. És la crida de Wembley i la conjura de Montjuïc. L’estadi estarà ple. Ni una sola cadira buida i més de 500 professionals acreditats. Joan Laporta, com va fer en el partit a París, va assistir ahir a l’entrenament de l’equip i va transmetre un missatge de confiança a la plantilla. Abraçada de complicitat amb Xavi i paraules motivadores per als jugadors. Positivisme abans de la gran batalla.

El PSG va aterrar ahir a Barcelona sota una gran expectació. En l’arribada de l’autocar del conjunt parisenc a l’hotel de concentració hi van haver aplaudiments per a Luis Enrique i escridassada a Dembélé. És una fotografia en petit format del que s’espera que passi aquesta nit a Montjuïc. Dos retorns antagònics. De la fraternitat amb Luis Enrique a l’animadversió que genera el retorn d’un Ousmane Dembélé que va celebrar amb desmesura el seu gol contra el Barça ara fa sis dies i que mai va tenir un gest de complicitat cap al barcelonisme i cap a un entrenador que li ho va donar tot, com Xavi.

El club francès afronta el partit amb l’única baixa per lesió de Kimpembe. Luis Enrique recupera Achraf Hakimi i Nordi Mukiele. El marroquí serà titular al lateral dret i Marquinhos es ressituarà a l’eix de la defensa respecte del partit d’anada. Beraldo, que va patir moltíssim en les disputes amb Lewandowski, és carn de banqueta. Respecte del primer partit, podrien entrar també Zaïre-Emery i Barcola per Kang In Lee i Marco Asensio. Barcola va fer mal al Barça en la segona part a París i serà un dels futbolistes a vigilar. La gran amenaça té nom i cognom: Kylian Mbappé. L’estrella del PSG va quedar desactivada per Koundé, Araujo i Cubarsí en l’anada, ha rebut fortes crítiques a França i arriba amb ganes de reivindicar-se. L’última vegada que va visitar el Camp Nou va marcar tres gols.

El PSG arriba fresc perquè li van ajornar el seu partit de lliga del cap de setmana. La situació és oposada a la del primer partit. El Barça va disposar de deu dies per preparar l’anada i el PSG, de només tres, i ara el Barça afronta aquest crucial partit 72 hores després del jugat a Cadis. Christensen, golejador en l’anada, i Sergi Roberto, titular a París, es perden la cita per sanció. Pocs dubtes presenta l’onze blaugrana. Pedri serà titular per primer cop després de tornar de la lesió i acompanyarà De Jong i Gündogan al mig del camp. La defensa serà la mateixa que la del partit al Parc dels Prínceps. En atac, dues posicions clares i un dilema. Lewandowski i Raphinha tenen el lloc garantit i Lamine Yamal i João Félix es juguen l’altra plaça. El portuguès ha fet mèrits per ser titular, però Lamine Yamal també viu un bon moment. Qui sigui suplent avui, Xavi li brindarà el caramel de la titularitat en el clàssic.

ONZES DE GALA

El PSG recupera Hakimi al lateral i Pedri serà titular en un Barça sense gaires enigmes

EL PES DE LA GRADA

S’esperen xiulets per a Dembélé i una càlida rebuda a Luis Enrique en el doble retorn
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)