Barça

El protagonista

Ronald Araujo

Un instant fatal

No s’explica l’eliminació del Barça sense l’expulsió de Ronald Araujo. Transcorria el minut 29, amb el Barça guanyant 1-0, és a dir amb dos gols d’avantatge, quan el central uruguaià, a qui el PSG va flotar en la pressió i va deixar tota la llibertat per decidir sempre en sortida de pilota, va fer una passada defectuosa cap a la banda dreta, que va desembocar en l’instant fatal que va condicionar l’enfrontament. I és que la pilota va tallar-la Nuno Mendes, a qui, amb el refús, li va sortir una passada en profunditat per a Bradley Barcola, a qui Araujo va acabar tocant en el forcejament tot perseguint-lo quan entrava a dins de l’àrea i encarava Ter Stegen, anant tots dos per terra. István Kovács, l’àrbitre, no va dubtar: falta i vermella directa. Araujo no ho entenia, argumentava que havia carregat i va trigar una estona a sortir del camp, protestant desesperat, amb l’esperança que el VAR fes rectificar la decisió al col·legiat, cosa que no va passar. “Es pot xiular, sí”, va dir Ter Stegen al final de l’enfrontament. “Tinc la sensació que el control de Barcola li marxava lluny i que anava a les mans de Ter Stegen”, va explicar Frenkie de Jong. Més enllà va anar Xavi Hernández. “Per mi és massa càstig treure vermella en aquesta acció”, va assegurar. “Per una decisió arbitral, s’acaba el treball d’una temporada. És una pena. Hi ha expulsions en el futbol però aquesta és innecessària”, va seguir el tècnic, que va anar a parlar amb l’àrbitre quan va xiular el final. “Li he dit a l’àrbitre que ha estat molt malament, que no ha entès el joc i que ha estat un desastre. Ha marcat l’eliminatòria per complet. La marca tant que no ens podem callar”, va completar l’entrenador. La realitat és que sí que és falta, els dubtes que ofereix la jugada són perquè Barcola no té la pilota controlada quan cau i, en no fer-ho, sembla que Ter Stegen hi pogués arribar abans que ell, cosa que faria que l’acció no fos manifesta de gol i, per tant, no punible amb vermella.

Sigui com sigui, el Barça va quedar-se amb 10 i sense Araujo, el seu millor defensa davant d’un dels equips amb més potencial ofensiu del planeta. Fins a l’expulsió, el dorsal 4 havia estat el bastió defensiu de l’equip, defensant l’àrea, fent cobertures i estant ben a prop de Mbappé, ahir al centre de l’atac del PSG. A més, l’uruguaià estava interpretant bé què fer amb la pilota, en què no tenia marcador quan la posseïa i, de fet, el gol culer neix d’una obertura seva a Lamine Yamal, que va inventar-se una jugada per assistir Raphinha. La seva pèrdua va ser irreparable.

29
minuts
1
falta
1
targeta vermella
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)