Barça

Mala maror

Barça. Araujo respon a Gündogan, que després del partit contra el PSG es va mostrar crític amb ell per l’acció de l’expulsió: “Tinc codis i valors que s’han de respectar”

No és fàcil girar full després d’una eliminació en la Champions. I el Barça no és cap excepció. La darrera, a mans del PSG, en una eliminatòria que va il·lusionar enormement tots els estaments de l’entitat després d’una anada de quarts de final prometedora (2-3) i que va desembocar en una patacada important amb el desenllaç de la tornada (1-4), marcada per l’expulsió de Ronald Araujo en el minut 29, quan el conjunt blaugrana tenia dos gols d’avantatge.

L’adeu europeu, doncs, ha estat colpidor i, en vista dels últims esdeveniments, especialment al vestidor. I és que s’hi ha produït un enfrontament –dialèctic i a còpia de declaracions públiques– entre dos líders, el mateix Araujo i Ilkay Gündogan, del qual es desprèn una flaire de mala maror. Les paraules del migcampista després del duel de dimarts, en què es va mostrar crític amb el central per l’acció de l’expulsió, en són el desencadenant. “Ho teníem a les mans i ho hem regalat al PSG. Això és la Champions. És impossible remuntar si un dels teus jugadors és expulsat”, va manifestar. “En un moment crucial com aquest, has d’estar segur que aconseguiràs la pilota, i si no, has de deixar marxar l’oponent. Prefereixo concedir el gol o deixar el davanter amb un un contra un contra el porter”, hi va afegir. “Quedar-te amb deu tan aviat en un partit així et mata”, va concloure. No és la primera reflexió d’aquest tipus que fa Gundo des que és al Barça. L’alemany, que dimarts també va lamentar-se de com l’equip havia defensat l’1-2 encaixat, és exigent i s’expressa sense embuts. Ja fa uns mesos, a l’octubre, després del clàssic que el Barça va perdre (1-2) contra el Real Madrid, també va fer unes declaracions similars. “Vull ser honest però sense passar-me per no equivocar-me. Vinc del vestidor i òbviament la gent està decebuda després d’un partit tan gran, tan important i d’un resultat tan innecessari. Però m’agradaria veure més enuig, més decepció. Això és part del problema”, va dir. “No vaig venir aquí per perdre aquest tipus de partits o permetre que s’obrin aquestes esquerdes”, va indicar.

Aleshores, la franquesa del migcampista de 33 anys no va tenir transcendència. “Dins del vestidor no ha generat cap polèmica”, va aclarir Xavi. Però aquesta vegada Araujo no ho ha acabat de pair bé. “Prefereixo guardar-me per a mi el que penso. Tinc codis i valors que s’han de respectar”, va etzibar ahir a l’Antiga Fàbrica Damm l’uruguaià, en la presentació de la 19a edició del llibre Relats solidaris de l’esport, de la qual és padrí. Va ser sec, el jugador de 25 anys, quan li van tornar a preguntar per les paraules de Gündogan, sobre les quals no es va voler allargar. “Ja he respost a aquesta pregunta”, va asseverar. Ho resoldran en privat.

La d’ahir va ser la primera aparició pública del defensa charrúa després del duel amb el PSG, que irremeiablement, va situar-lo en el focus. “Estic trist, com tots els culers”, va assegurar Araujo, que va explicar la seva visió de la fatídica acció amb Bradley Barcola que li va costar la vermella. “És una jugada fortuïta, és 50-50; si no la xiula, no passa res, i si la xiula, m’ha d’expulsar. No em sento responsable. És un condicionant perquè ens quedem amb deu i sé el que puc aportar a l’equip”, va afegir el capità, que ja pensa en el clàssic de diumenge (21 h): “Tenim una oportunitat i anirem a totes.”

Prefereixo guardar-me per a mi el que penso. Tinc codis i valors que s’han de respectar
Ronald Araujo
central del barça
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)