Barça

Arma de doble tall

Barça. Els de Xavi són l’únic equip de primera que no ha perdut a fora, però estan obligats a guanyar contra l’equip més fort a casa (41 punts de 45)

Un cop superat el sotrac de l’eliminació de la Champions, el Barça ja pensa en la lliga. Concretament, en el clàssic que es disputarà demà al Santiago Bernabéu contra el Real Madrid. Aquesta temporada, al conjunt entrenat per Xavi Hernández li ha anat bé jugar a domicili. De fet, és l’únic equip que encara no ha perdut cap enfrontament dels 15 que hi ha disputat. Una dada molt reveladora, però que també topa amb els sis empats que ha sumat i que l’han allunyat una mica més dels blancs, líders consolidats de la lliga.

Lluny de Montjuïc, el Barça només ha concedit empats contra el Getafe, el Mallorca, el Granada, el Rayo, l’Athletic i el València. Per contra, ha sumat de tres en tres als camps del Vila-real, el Betis, l’Osasuna, la Real Sociedad, Las Palmas, l’Alavés, el Celta de Vigo, l’Atlético de Madrid i el Cadis, la darrera victòria gràcies a un gol de João Félix en la primera meitat. La victòria més contundent va ser al Cívitas Metropolitano, on el Barça es jugava la segona plaça i les aspiracions de la Champions League. L’equip va respondre en una actuació coral i va aconseguir els tres punts per golejada, 0 a 3. Els culers van encarrilar el partit en la segona mitja hora de joc, del 38 al 65, i van ser capaços de tombar per primer cop l’Atlético al seu feu aquest curs. Els de Simeone només han perdut 5 punts dels 48 possibles.

Registres semblants

Les comparacions diuen que són odioses, però el Barça aquest curs, com és evident mirant la classificació, ha abaixat un pèl el ritme respecte a la temporada passada. Fins i tot a domicili, on el curs 2022/23, en la jornada 31, ja havia sumat 37 punts en 16 partits i era el millor equip a domicili. Si ho comparem amb aquest any en la mateixa jornada, el Barça n’ha sumat 33 en 15 enfrontaments a fora. Si els de Xavi fossin capaços de guanyar a Madrid, podrien quedar-se a tan sols un punt dels registres de l’any passat, en què van acabar sent campions. El Madrid, ara mateix, també n’ha sumat 37 en 16 partits.

Pel que fa als gols anotats, els culers n’han marcat 28 –un més que l’any passat a aquestes alçades–, una mitjana de gairebé dos gols per partit a fora. Això no obstant, n’han rebut 15, és a dir, un per matx, fet que ha acabat suposant, per exemple, un empat a Mestalla o a Vallecas (1-1). L’equip ha rebut més d’un gol a domicili en tan sols quatre ocasions, contra el Granada i el Mallorca (2-2), dos partits en què el Barça va haver de suar per sumar un punt, i en els triomfs a Vila-real (3-4) i al Benito Villamarín contra el Betis (2-4). Sense anar més lluny, els catalans van rebre només nou gols en les 16 primeres jornades de competició a fora, fins a la jornada 31. No s’ha pogut mantenir la fiabilitat defensiva, tret característic del Barça de Xavi campió de lliga.

Cara a cara

Aquest diumenge, a les nou del vespre, s’enfronten el Madrid i el Barça en un clàssic en què els blancs podrien sentenciar la lliga. A banda d’això, s’enfronten els dos millors equips fins al moment de la classificació. Si ens centrem en els números com a locals dels de Carlo Ancelotti, estem davant del segon millor equip de la lliga. Al Bernabéu, el Madrid hi ha sumat 41 de 45 punts; si guanyés el clàssic tornaria a superar a l’Atlético. El Barça, però, vol col·locar-se a cinc punts del Madrid per intentar allargar al màxim la fe per guanyar el títol. Els de Xavi saben que és una gesta complicada i encara més quan els blancs no fallen a casa. Tot un repte per sobreviure.

LA XIFRA

28
gols
ha fet el Barça en les 15 jornades a domicili. El curs passat n’havia sumat 27 en 16 jornades a fora.

BONS REGISTRES

33
punts
lluny de Montjuïc, el segon millor visitant; el pròxim rival, el Madrid, en suma 41 de 45 a casa.
Getafe - Barça
0-0
Vila-real - Barça
3-4
Osasuna - Barça
1-2
Mallorca - Barça
2-2
Granada - Barça
2-2
Real Sociedad - Barça
0-1
Rayo - Barça
1-1
València- Barça
1-1
Las Palmas - Barça
1-2
Betis - Barça
2-4
Alavés - Barça
1-3
Celta - Barça
1-2
Athletic - Barça
0-0
Atl. de Madrid - Barça
0-3
Cadis - Barça
0-1
De cada 3 punts en joc a domicili, el Barça en suma una mitjana de 2,20 per partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)