Barça

Tocarà remuntar a Stamford Bridge

Escenari inesperat. El Barça, que no perdia un partit a casa des del febrer del 2019, ha caigut davant el Chelsea en l’anada de les semifinals de la Champions a Montjuïc (0-1). El campió haurà de remar, remuntar i fer l’èpica a Londres d’aquí a set dies si vol ser a Bilbao el pròxim 25 de maig. Un solitari gol de Cuthbert ha estat suficient per superar un Barça desconegut i incapaç de penetrar en el sistema defensiu de les londinenques, que han neutralitzat el talent blaugrana. L’exigència europea que no es troba l’equip culer cada setmana.

El Barça ha anat de més a menys perquè el Chelsea ha anat de menys a més. La sortida del conjunt de Jonatan Giráldez ha estat bona, protagonitzant un parell d’arribades perilloses per banda, tant la dreta com l’esquerra. Les londinenques han anat avançant la pressió, però les blaugrana la podien superar, com en una acció que ha acabat amb una conducció d’Aitana cap a l’àrea contrària. La Pilota d’Or ha cedit per Salma, però el control se li ha escapat i la defensa ha pogut tapar la rematada i enviar-la a córner (16’). El Barça ha perdut unes quantes pilotes fàcils en zona perillosa i això ho aprofitava el Chelsea per córrer, però l’equip ha replegat bé. Amb el pas dels minuts, l’equip d’Emma Hayes s’ha anat sentint més còmode, tapant molt bé cada espai i incomodant a les blaugrana, completament neutralitzades. Jugadores com Graham, Salma, Aitana, Rolfö o Mariona no han aparegut en el primer temps. El cop definitiu a aquest creixement del Chelsea ha arribat en forma de gol. Una nova pèrdua en la sortida, i per l’alta pressió londinenca, ha permès al conjunt blue trobar a Nüsken dins l’àrea. L’alemanya ha protegit fàcilment davant una defensa tova i ha trobat a Cuthbert, que ha definit bé al pal esquerre de Cata per fer el 0-1 (40’). Una gerra d’aigua freda per a un Barça desconegut i poc acostumat a aquests escenaris.

El guió no ha canviat en la represa, que ha estat una continuïtat del tram final de la primera part, amb un Chelsea molt seriós i un Barça desdibuixat i amb molts problemes per construir. Montjuïc, però, ha tingut un bri d’esperança quan un xut de Patri ha impactat en les mans de Buchanan. Frappart ha xiulat penal, però el VAR ha fet revisar l’acció perquè Salma, que estava aparellada amb la central del Chelsea, estava en fora de joc (51’). Un cop dur per a les blaugrana, que s’han començat a desesperar amb les pèrdues de temps de les londinenques. Giráldez ha mogut la banqueta fent entrar a Bronze i Alexia per Ona i Engen, passant a Patri de central. A partir d’aquí, el Barça ha anat despertant i ha pogut provocar algun córner, però sense perill. El Barça ha arriscat en alguna acció i gairebé ho aprofita Mayra per fer el segon, però ha perdonat (75’). Les blaugrana, que no han pogut xutar entre els tres pals, n’han tingut una a botes de Salma, però ha fet misto al segon pal (86’). Els nou minuts d’afegit no han servit perquè el Barça pogués esgarrapar, com a mínim, un empat. Alexia n’ha tingut una en el darrer sospir, però ha rematat fora (90’+9).

El Barça ha fet un creixement mental enorme en els darrers anys. Ahir mateix ho recordava Jonatan Giráldez. L’exemple més clar: la remuntada a Eindhoven. La capacitat d’afrontar escenaris adversos i poc habituals, i ara el Barça en té un de molt delicat. Tocarà remuntar a Stamford Bridge. Londres decidirà si les blaugrana poden jugar la final de la Champions o no. Si algú ho pot fer, és aquest equip. Operació remuntada en marxa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)