Barça

Refer-se o rendir-se

El Barça, ferit després de l’eliminació europea, visita un Madrid eufòric que vol sentenciar el títol de lliga

Un triomf deixaria la distància a cinc punts, però una derrota allunyaria els blancs a onze a falta de divuit

Quan un s’enfonsa, fa tot el possible per tornar a aixecar-se. Per deixar enrere els malsons i tornar a ser un mateix. No sempre es pot. No sempre sortirà tot com es desitja. El Barça té dues opcions en el clàssic d’aquesta nit al Santiago Bernabéu (21 h): refer-se o rendir-se. La ferida que va deixar el PSG és profunda. El 2-3 aconseguit al Parc dels Prínceps i el gol matiner de Raphinha convidaven a l’optimisme. Permetien somiar de nou fer alguna cosa gran a Europa. Tot es va esmicolar de manera cruel, amb un càstig massa sever. Durant els dies s’ha intentat suturar, sobretot després de l’intercanvi de declaracions entre Gündogan i Araujo. Divendres, el capità va sortir al pas. Ahir ho va fer l’entrenador. Els jugadors diuen que guanyar avui seria la resposta al cop que es van endur dimarts. Contra el Madrid, la ferida pot tancar-se del tot o mantenir-se uns dies. I jugar contra el Madrid és un escenari ideal i nefast a la vegada. Superar el teu etern rival és una forma meravellosa de reaccionar, encara que després el títol continuï complicat –però no impossible–. Ara bé, el Madrid és el Madrid. Aquest any ja ha superat els blaugrana en dues ocasions. Per rematar-ho, els blancs venen de viure una setmana completament diferent a la que s’ha respirat a Barcelona. Eliminar el campió d’Europa a domicili ha incrementat l’eufòria a la capital espanyola, que creu en la quinzena orelluda i que vol recuperar el tron de la lliga espanyola. Si els d’Ancelotti guanyen, la distància s’incrementarà a onze punts quedant-ne divuit en joc. Avui, el Madrid pot dictar sentència. Refer-se o rendir-se. Això és el que li queda al Barça.

Amb tot

Xavi sempre ha deixat clar que l’equip no llançaria la tovallola pel títol de lliga fins que els números no diguessin el contrari. Vuit punts són molts, però el Barça intentarà avui dir l’última paraula. Per això anirà amb tot al Bernabéu. Respecte al duel contra el PSG, el tècnic terrassenc recupera Sergi Roberto i Christensen, dos jugadors que ofereixen alternatives al mig del camp i que podrien provocar el descans de De Jong o Pedri, que han tornat fa poc de lesió i que han jugat molts minuts en l’eliminatòria de Champions. A més, Lewandowski, Cancelo i Íñigo Martínez, sancionats en l’anterior jornada, també tornen en la lliga. S’espera, doncs, el millor onze amb aquests dubtes al mig del camp.

El Madrid també té totes les cartes disponibles. Vinícius i Carvajal van acabar amb molèsties físiques la batalla de Manchester, però estan al 100%. Mendy no es va entrenar per una sobrecàrrega, però estarà disponible si Ancelotti ho decideix, si bé Nacho, que va fer una molt bona actuació a Europa, podria ser una alternativa. Els Kroos, Camavinga, Valverde, Bellingham, Rdorygo i Vinícius semblen intocables.

La lliga continua o acaba aquesta nit. El clàssic com a bàlsam o com a estocada moral per afrontar les últimes setmanes de la temporada. A priori, a més, l’últim clàssic de Xavi a la banqueta. Segur que el tècnic en voldrà guardar un bon record.

MORAL

Guanyar aixecaria els ànims del Barça després d’una setmana molt complicada

EL RIVAL

Vinícius i Carvajal deixen enrere les molèsties físiques i jugaran; Mendy, també recuperat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)